Leyla Sayar   (d. 1939 - İstanbul)   Tiyatro ve sinema sanatçısı.

Leyla Sayar

Leyla Sayar   (d. 1939 - İstanbul)   Tiyatro ve sinema sanatçısı.

Bir dönem Ankara Devlet Tiyatrosu`nda eğitim gören oyuncu, Yıldız Dergisi`nin düzenlediği ``artist yarışması``nda başarı kazandı. 1958 yılında sinemaya başladı. Çeşitli rollerde oynadıktan sonra, 1972` de dansözlüğe başlayarak, sinemayı bıraktı.

Filmografisi

  • Ankara Ekspresi - 1970
  • Ateş Gibi Kadın - 1965
  • Aman Dünya Ne Dar İmiş - 1965
  • Şeytanın Kurbanları - 1965
  • Suçlular Aramızda - 1964
  • Ve Allah Gençleri Yarattı - 1964
  • Aşk ve Kin - 1964
  • Baba Hasreti - 1964
  • Ankara`ya Üç Bilet - 1964
  • Beş Şeker Kız - 1964
  • Şehrazat - 1964
  • Aşk Hırsızı - 1963
  • Çapkın Hırsız - 1963
  • Çapraz Delikanlı - 1963
  • Kezban - 1963
  • Leyla İle Mecnun Gibi - 1963
  • Şafak Bekçileri - 1963
  • Makber - 1963
  • Öldür Beni - 1963
  • Sabah Olmasın - 1963
  • Zehir Hafiye - 1963
  • Büyük Yemin - 1963
  • Dişi Örümcek - 1963
  • Kavgasız Yaşayalım - 1963
  • Yakılacak Kitap - 1963
  • Çifte Nikah - 1962
  • Kadın Ve Tabanca - 1962
  • Şoförün Karısı - 1962
  • Bir Çiçek Üç Böcek - 1962
  • Geçti Buranın Pazarı - 1962
  • İki Çalgıcının Seyahati - 1962
  • Leyla - 1962
  • Öldüren Bahar - 1962
  • Ver Elini İstanbul - 1962
  • Aşk Güzeldir - 1962
  • Aşka Kinim Var - 1962
  • Dilberler Yuvası - 1962
  • Gümüş Gerdanlık - 1962
  • Ayrı Dünya - 1961
  • Çapkınlar - 1961
  • Boş Yuva - 1961
  • Gönülden Gönüle - 1961
  • İki Yetime - 1961
  • Kara Dut - 1961
  • Vahşi Kedi - 1961
  • Yaban Gülü - 1961
  • Yabancı Adam - 1961
  • Şeytanın Kılıcı - 1961
  • Aşk Rüzgarı - 1960
  • Can Mustafa - 1960
  • Devlerin Öfkesi - 1960
  • Ayşecik - 1960
  • Aslan Yavrusu - 1960
  • Ölüm Perdesi - 1960
  • Yangın Var - 1960
  • Aşk Hırsızı - 1960
  • Üç Kızın Hikayesi - 1959
  • Kaderim Böyle İmiş - 1959
  • Ninno - 1959
  • Bizim Mahalle - 1959
  • Dertli Irmak - 1958
  • Duvaklı Göl - 1958
  • Üç Garipler - 1957


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar