Macit Sonkan   (d. 1953)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Macit Sonkan

Macit Sonkan   (d. 1953)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Güzel Sanatlar Tiyatro Oyunculuk mezunu olan sanatçının, 1978`de Devlet Tiyatrosu`nda başladığı sanat hayatı, tiyatronun yanısıra, sinema ve dizi filmlerle de devam etmektedir. Çocuk tiyatrosu üzerine yoğunlaşan Sonkan, yurt dışında sergilenen oyunlarda da rol aldı. Tiyatro alanında bir çok oyunda ödül kazanmıştır.

Filmografisi

  • Dede Korkut Hikayeleri - 2007
  • Hasret - 2006
  • Ezo Gelin - 2006
  • Alanya Almanya - 2005
  • Çalınan Ceset - 2004
  • Bir Aşk Hikayesi - 2004
  • Aşkımızda Ölüm Var - 2004
  • Hayalet - 2004
  • Bumerang Cehennemi - 2001
  • Kırık Zar - 2000
  • Bomba Gibi Kız - 2000
  • Abuzer Kadayıf - 2000
  • Artık Çok Geç - 2000
  • İnsan Kurdu - 1997
  • Yasemince - 1997
  • Acı Ve Tatlı Günler - 1996
  • Tersine Akan Nehir - 1996
  • Köşe Kapmaca - 1996
  • Gurbetçiler - 1996
  • Çiçek Taksi - 1995
  • Süper Baba - 1993
  • Camdan Kalp - 1990
  • Ateşten Günler - 1987
  • Dost Eller - 1982


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar