Melekotu

Kısaca: Melekotu Familyası: Maydanozgiller (Umbelliferae). Türkiye'de yetiştiği yerler: Kuzey ve Güneydoğu Anadolu. 1-2 m yüksekliğinde, pembemsi beyaz renkli çiçekli, daha çok su kenarları veya sulak çayırlarda yetişen, çok yıllık, tüysüz bir bitki. Çiçekler temmuz-eylül ayları arasında açar. Gövdeleri silindir biçiminde içi boş, mavimsi yeşil veya kırmızımtrak renklidir. Yapraklar parçalıdır ve özel bir kokusu vardır. Meyveleri oval şekilli ve kanatlıdır. Kullanıldığı yerler: Köklerinde u ...devamı ☟

Melekotu Familyası: Maydanozgiller (Umbelliferae). Türkiye'de yetiştiği yerler: Kuzey ve Güneydoğu Anadolu.

1-2 m yüksekliğinde, pembemsi beyaz renkli çiçekli, daha çok su kenarları veya sulak çayırlarda yetişen, çok yıllık, tüysüz bir bitki. Çiçekler temmuz-eylül ayları arasında açar. Gövdeleri silindir biçiminde içi boş, mavimsi yeşil veya kırmızımtrak renklidir. Yapraklar parçalıdır ve özel bir kokusu vardır. Meyveleri oval şekilli ve kanatlıdır.

Kullanıldığı yerler: Köklerinde uçucu yağ ve tanen, meyvelerinde ise sabit yağ ve petroselin asidi vardır. Kabız edici, sinir sistemini kuvvetlendirici, yatıştırıcı etkilere sahiptir. Çayı (% 5-10), günde birkaç bardak içilebilir. Familyanın zehirli olan diğer bitkileriyle karıştırılmamalıdır.

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.