Meral Orhonsay

Meral Orhonsay (d. 1958), Sinema ve dizi oyuncusu.Ankara Kardeş Oyuncular topluluğunda sanat hayatına atılan sanatçı, Alman televizyonu ZDF`de sunuculuk yaptı.

Meral Orhonsay (d. 1958), Sinema ve dizi oyuncusu.

Ankara Kardeş Oyuncular topluluğunda sanat hayatına atılan sanatçı, Alman televizyonu ZDF`de sunuculuk yaptı. 1973 yılında ``Sinema Güzeli`` seçildikten sonra, çeşitli sinema filmi ve dizilerde rol aldı.

Ödülleri

  • 15. Antalya Film Şenliği, 1978, ``En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu`` Maden
  • 18. Antalya Film Şenliği, 1981, ``En İyi Kadın Oyuncu`` Derya Gülü
  • 1. İstanbul Film Festivali, 1976, ``En İyi Kadın Oyuncu`` Ben Sana Mecburum (Ödül iade edildi)
  • ÇASOD Emek Onur Ödülü.


Filmografisi

  • Cumbadan Rumbaya 2005
  • Kadının Sessizliği 2. Bölüm 2005
  • Acı Hayat 2005
  • Kurşun Yarası 2003
  • Berivan 2002
  • Kumkapı Olayı-Üzgünüm 2000
  • Propaganda 1999
  • Emir Sultan 1997
  • Böyle mi Olacaktı 1997
  • Hüzün Çiçeği 1996
  • Sevgi Demeti / Müdür Baba 1992
  • At Kestanesi 1991
  • Misafir 1990
  • Hanımın Çiftliği 1990
  • Serçeler Göç Etmez 1988
  • Yaşamak 1988
  • Kurye 1987
  • Kuruluş / Osmancık 1987
  • Merdoğlu Ömer Bey 1986
  • Acı Lokma 1986
  • Kız Sen İstanbul`un Neresindensin 1986
  • Genç Ve Dul 1986
  • Gülüşan 1985
  • Sana Öyle Hasretim Ki 1985
  • Bir Akşam Üstü 1985
  • Kurşun Ata Ata Biter 1985
  • Eroin Hattı 1985
  • Tutku 1984
  • Pehlivan 1984
  • Geçim Otobüsü 1984
  • Beş Kafadar 1984
  • Nikah 1983
  • En Büyük Yumruk 1983
  • Nasıl İsyan Etmem 1982
  • Vatan Kucağında 1982
  • Öğretmen Kemal 1981
  • Yol 1981
  • İntikam Yemini 1981
  • Yolcular 1979
  • Derya Gülü 1979
  • Üç Tatlı Bela 1979
  • Yorgun Savaşçı 1979
  • Maden 1978
  • Kanal 1978
  • Rezil 1978
  • Köşeyi Dönen Adam 1978
  • Meryem Ve Oğulları 1977
  • Aşk Mahkumları 1977
  • Sarhoş 1977
  • Hora Geliyor Hora 1976
  • Ben Sana Mecburum 1976
  • Bu Nasıl Dünya 1976
  • Yazgı 1976
  • Ah Bu Kadınlar 1975
  • En Büyük Patron 1975
  • Bakireler Çiftliği 1975
  • Bir Defa Yetmez 1975
  • Bize Koca Gerek 1975
  • İnce Memed Vuruldu 1975
  • Sevimli Frankenstein 1975
  • Vur Be Ramazan 1974
  • Şiribim Şiribom 1974
  • Başa Gelen Çekilir 1974
  • Huma Kuşu 1974
  • Namus Belası 1974
  • Parasızlar 1974
  • Topal 1973
  • Zaloğlu Rüstem 1973
  • Kara Murat Fatih`in Fermanı 1973


Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

  • misafir Avatar
    misafir - 4 yıl önce
    Meral ablami cok seviyorum!!! Süüüper bir oyuncu!!! Basarilar ve mutluluklar diliyorum kendisine...

Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.