Meriç, Akçadam

Meriç, Akçadam Haritası

misafir - 8 yıl önce
sevgili okuyuculr akcadam köyü osmanli devriminde yunanlilirin yasadigi köyüdü osmanli taki wiyana topraklarindan geri cekile cekile türkiye sinirlari icerisine kadar yunanistana hayitti busirada yunanlilar meric nehrini gecip kedi topraklarina döndüler yunanistanda yasayan türklerin birkismi turkiyeye gelmisler akcadam köyünde yasayan bühyük kismi selanik göcmenidir akcadam köyünden basedersek sirin birköydür 1990 yilinakadar 1650 nufusunasahipti akcadam köyü cevresindki tümköylerin hen gözdesi hem gelismisiydi tabiki akcadam köyünü diyerköylerden farkli yapan unzur köyun 1970 yilinda helektiriye kavusmasi ve televizyonu olmasi ardindan salik hocanin olmasi ve postanenin gelmesi ardinda lise okulunun yapilmasi ve telofonunun olmasi ve düyün salonunun yapilmasi ve koparatifin kurulmasi ve benzin istasyonun kurulmasi ve 375 metre yeralti kaynaklarindan icme suyu salayip her hanenin kendine hayit cesmesi olmasini salamak tabiki bunlari salayan akcadam köyünde yasayan insanlardir devletten hicbir talep beklemeden

misafir - 8 yıl önce
Akçadam Köyü''nde Orta Okul 1974 yılında açıldı. İlk mezunlarını 1977 yılında verdi.Akçadam Ortaokulu''nun ilk mezunları Nedim Başaran,İbrahim Onat, Mümin Arda, Nevzat Ülgen... 34 kişi mezun oldu.Okul, daha sonra ilkokul ile birleştirilerek Akçadam ilköğretim Okulu adını aldı. Orta okulun açılmasında emeği geçen Muhtar Hüseyin Taşkın (Hüseyin Çavuş), 10 yıl sonra Akçadam Lisesi''nin açılacağını vaat etmişti. ancak 2008 yılı itibariyle değil lise açılması ilköğretim okulu bile kapatılmış.

misafir - 8 yıl önce
eski ismi lulu dur. genç halk çoğunlukla göç etmiştir. eski kaynak suyu künt, ova kenarı meriç nehri boyu, köy girişindeki eski su çeşmesi haricinde görülebilecek çok yeri yoktur. Belki bunlara barajda eklenebilir.

Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.