Metin Çeliker

Metin Çeliker, (d. 1952- ö.

Metin Çeliker

thumb|right|Metin Çeliker Metin Çeliker,   (d. 1952- ö. 28 Ağustos 2001, Karabük),   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.





Metin Çeliker, sanat yaşamına Şehir Tiyatroları`nda başladı. Bu kuruma 25 yıl hizmet verdikten sonra 1999 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca tiyatronun dışında kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol almış, ``Evdeki Yabancı`` gibi tv dizilerinde de oynamıştı. ``Namuslu`` filminde çizdiği karakterle unutulmaz bir portre yaratmıştır.

Rol aldığı bazı oyunlar



  • Sarı Naciye
  • Balaban Ağa
  • Çil Horoz
  • Koca Sinan
  • Eşik




Filmografisi



  • Benimle Evlenir misin - 2001
  • Evdeki Yabancı - 2000
  • Doğum Yeri Absürdistan - 1999
  • Komşular - 1993
  • Güneşin Solduğu Gün - 1989
  • Kurtar Beni - 1987
  • Pusu - 1987
  • Namuslu - 1984


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar