Necdet Yakın

Kısaca: Necdet Yakın (d. 1 Ocak 1932 - Bulgaristan, ö. 20 Eylül 2006 - İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. ...devamı ☟

Necdet Yakın
Necdet Yakın

Necdet Yakın   (d. 1 Ocak 1932 - Bulgaristan, ö. 20 Eylül 2006 - İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Yakın, 1958'de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tiyatroya başlamıştı. Haldun Dormen'in yönettiği Cep Tiyatrosu kurslarına katılan sanatçı, 1960'ta Şehir Tiyatroları'na girerek, 1997 yılında emekli olduktan sonra da rol almayı sürdürdü. 1962 yılında sinemaya başladı. Yardımcı oyuncu rollerinde yer alan Necdet Yakın; genellikle gülmece türü eserlerde oynadı.

Filmografisi

  • Balalayka - 2000
  • Tirvana - 2000
  • Salkım Hanımın Taneleri - 1999
  • Gülşen Abi - 1994
  • Zıkkımın Kökü - 1992
  • Sevimli Hırsız - 1988
  • Bıçkın - 1988
  • Uyanık Gazeteci - 1988
  • Japon İşi - 1987
  • Ateşböceği - 1987
  • Değirmen - 1986
  • Milyarder - 1986
  • Garip - 1986
  • Postacı - 1984
  • Geçim Otobüsü - 1984
  • Sevdalandım - 1984
  • Çarıklı Milyoner - 1983
  • Vah Başımıza Gelenler - 1979
  • Doktor - 1979
  • Aşkı Ben mi Yarattım - 1979
  • Köşe Kapmaca - 1979
  • Avanak Apti - 1978
  • Köşeyi Dönen Adam - 1978
  • Bizim Kız - 1977
  • Tatlı Melek - 1977
  • Sakar Şakir - 1977
  • Şabanoğlu Şaban - 1977
  • Tantana Kardeşler - 1976
  • Evcilik Oyunu - 1975
  • Yarınlar Bizim - 1975
  • Çapkın Hırsız - 1975
  • Topuz - 1975
  • Salako - 1974
  • Kanlı Deniz - 1974
  • Dikiz Aynası - 1973
  • İntizar - 1973
  • Ben Böyle Doğdum - 1973
  • Yalancı Yarim - 1973
  • Güllü Geliyor Güllü - 1973
  • Bebek Yüzlü - 1973
  • Elveda Meyhaneci - 1972
  • Sev Kardeşim - 1972
  • Zulüm - 1972
  • Kader Yolcuları - 1972
  • Sezercik Aslan Parçası - 1972
  • Fakir Kızın Kısmeti - 1971
  • Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
  • Ayşegül - 1971
  • Afacan Küçük Serseri - 1971
  • Ateş Parçası - 1971
  • Hayat Sevince Güzel - 1971
  • Kendim Ettim Kendim Buldum - 1970
  • Beyaz Tabakta Siyah Üzüm - 1970
  • İç Güveysi - 1970
  • Aşk Yarışı - 1969
  • Sevdalı Gelin - 1969
  • Hapishane Gelini - 1968
  • İncili Çavuş - 1968
  • Kanlı Nigar - 1968
  • Mühür Gözlüm - 1967
  • Avare Kız - 1966
  • Ay Yıldız Fedaileri - 1966
  • Şeref Kavgası - 1966
  • Sokak Kızı - 1966
  • Avare Yavru Filinta Kovboy - 1964
  • Acemi Çapkın - 1964
  • Kıyma Bana Güzelim - 1962
  • Sokak Kızı - 1962

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Necdet Yakın Resimleri

Necdet Adalı
3 yıl önce

fark edilen eylemde yalnızca Kemal Ergin firar edebilmiştir. Yine Necdet’in yakın arkadaşları onun, devrimcilerin dışarıda olması gerektiğini savunduğu...

Necdet Tosun
2 hafta önce

Necdet Tosun (3 Ağustos 1926, Burhaniye - 10 Mayıs 1975, İstanbul), Türk oyuncudur. Lokantacılık, leblebicilik yapan ve en son terzide çalışırken, çekim...

Necdet Tosun, 10 Mayıs, 1926, 1975, 3 Ağustos, Erdal Tosun, Gürdal Tosun, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Şenol Birol Gool, Yedi Kocalı Hürmüz, Cilalı İbo
Necdet Tokatlıoğlu
3 yıl önce

Necdet Tokatlıoğlu (d. 30 Ocak 1933, İzmir – ö. 27 Eylül 2008, İstanbul), Türk besteci, solist, korist, müzisyen ve orkestra şefidir. Kendi bestelerinden...

Japon İşi
1 yıl önce

Filmde Türk sinemasının bilinen kişilerinden Kemal Sunal, Sümer Tilmaç, Necdet Yakın, Reha Yurdakul ve Fatma Girik gibi isimler vardır. Veysel (Kemal Sunal)...

Necdet Mahfi Ayral
1 hafta önce

Necdet Mahfi Ayral (d. 6 Ağustos 1908, İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu - ö. 5 Haziran 2004, Türkiye, İstanbul), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, tiyatro...

Necdet Mahfi Ayral, 1908, 1933, 1934, 1938, 1939, 1940, 1944, 1945, 1946, 1949
Sokak Kızı (film, 1962)
3 yıl önce

Fatma Girik Ahmet Tarık Tekçe Öztürk Serengil Özcan Tekgül Nubar Terziyan Ali Şen Necdet Yakın Necdet Tosun IMDb'de Sokak Kızı SinemaTürk'te Sokak Kızı...

Baldız (film)
1 hafta önce

Gürsu'nun yaptığı ve Kadir İnanır, Müjde Ar, Ali Şen, Mete İnselel ve Necdet Yakın gibi isimlerin rol aldığı 1975 yapımı komedi tarzındaki Türk filmidir...

Avanak Apti
3 yıl önce

(Kemal Sunal) Nevin Şenses (Ayşen Gruda) Barut Osman (Ünal Gürel) Nuri (Necdet Yakın) Simsar Cafer (Ali Şen) Komiser (Atilla Ergün) Urfalı Apti (Yadigar Ejder)...