Necmettin Çobanoğlu (d. 1953, Refahiye, Erzincan), Türk oyuncu.

Necmettin Çobanoğlu

Necmettin Çobanoğlu   (d. 1953 - Refahiye)   Sinema sanatçısı. Özellikle Yılmaz Güney`in Yol filmindeki rolüyle tanınır.

Sanat dünyasına girişi, çekim setlerinde yardımcı eleman olarak (1967) başlayan Çobanoğlu, askerliğinin ardından Yeşilçam`da set işçiliğinin yanısıra dublör olarak da çalışmayı sürdürdü. Bir süre sonra yapım (Prodüksiyon) işleriyle ilgilenmeye başlayan sanatçı, 12 Eylül Darbesi`nde, Sine-sen yöneticisi olduğu için yargılandı. 1992`de beraat eden Necmettin Çobanoğlu, 1999 seçimlerinde ÖDP`den milletvekili adayı oldu, ancak partisi barajı geçemediğinden seçilemedi. Sinema filmlerinde rol alan sanatçı, halen sinema alanında çalışmaya devam etmektedir.

Filmografisi

  • Yersiz Yurtsuz - 2007
  • Zeynep`in Sekiz Günü - 2007
  • Kınalı Kuzular: Reşit Paşa Vapuru - 2007
  • Saklı Yüzler - 2006
  • Eve Dönüş - 2006
  • Şanjan - 2006
  • Beyaz Giyme Toz Olur - 2005
  • Denizin Dibinde Hatçem - 2005
  • Eski Yara - 2005
  • Hayalle Gerçek Arasında - 2003
  • Kurşun Yarası - 2003
  • Sır Çocukları - 2002
  • Küçük Özgürlük - 2002
  • Azad - 2002
  • Karşılaşma - 2002
  • Vays Brot - 2000
  • İstanbul`da Bir Aşk - 2000
  • Yara - 1998
  • Umuda Yolculuk - 1990
  • Yarın Artık Bugündür - 1987
  • Katırcılar - 1987
  • Kan - 1985
  • Gülibik - 1984
  • Parsın Dönüşü - 1984
  • Kartallar Yüksek Uçar - 1983
  • Yalancı Dünya - 1983
  • Yol - 1981
  • Yolcular - 1979
  • Sürü - 1978
  • Kanal - 1978


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar