Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris (d. 15 Haziran 1973, Albuquerque, New Mexico), Emmy ve Altın Küre adayı olmuş ABD'li sinema ve dizi oyuncusu.

Neil Patrick Harris

Oyuncu2 | bgcolour = | name = Neil Patrick Harris | image = | imagesize = | caption = | birthname = | birthdate = 15 Haziran 1973 | location = Albuquerque, New Mexico USA | deathdate = | deathplace = | othername = | yearsactive = | spouse = | homepage = | notable role = Doogie Howser (``Doogie Howser, M.D.``), <br /> Barney Stinson (``How I Met Your Mother``) | academyawards = | baftaawards = | emmyawards = | goldenglobeawards = | sagawards =



Neil Patrick Harris (15 Haziran 1973) Emmy ve Altın Küre adayı oyuncu.



Filmografi

Filmler
| Yapım || Rol || Not
1989 >| ``Clara`s Heart`` || David || ``Altın Küre adaylığı``
1995 >| ``Not Our Son `` || Paul Kenneth Keller ||
1997 >| ``Starship Troopers`` || Colonel Carl Jenkins||
1998 >|`` The Proposition`` ||
2000 >| ``The Next Best Thing`` || David ||
2002 >| ``Undercover Brother`` || Lance ||
2004 >| ``Harold & Kumar Go to White Castle`` || kendisi (Neil Patrick Harris)||
2005 || ``The Golden Blaze`` || The Comic Shop Owner|| ``seslendirme``
The Christmas Blessing`` (TV) >| Nathan Andrews ||
2008||`` The New Frontier``|| Barry Allen/The Flash||``seslendirme``
Harold & Kumar 2`` >| kendisi (Neil Patrick Harris)||
Televizyon
1989>|`` Doogie Howser, M.D.`` || Dr. Douglas "Doogie" Howser || ``1989-1993``
1992 >| ``Capitol Critters`` ||
1995 >|``My Antonia`` || Jimmy ||
1999 || ``Joan Of Arc`` || Le Dauphin||
Stark Raving Mad`` >| Henry McNeeley ||
| ``How I Met Your Mother`` || Barney Stinson ||
Tiyatro
1997>| ``Rent`` || ||
1998 >| ``Romeo and Juliet`` || ||
2002 >| ``Proof`` || ||
2003 >| ``Cabaret`` || ||
2004 >| ``Assassins`` ||Lee Harvey Oswald ||
2006 >|`` All My Sons`` || ||


Aday gösterildiği ya da kazandığı ödüller

Yıl !! Ödül !! Kategori !! Sonuç !! Not
1989 || Young Artist Awards || Sinema dalında En İyi Genç Aktör - Drama || style="background: #ffdddd" | Adaylık || rowspan="2" | ``Clara`s Heart``
Golden Globe Ödülleri >| Sinema Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu || style="background: #ffdddd" |Adaylık
1990 >| rowspan="3"| Young Artist Awards || rowspan="3"| Televizyon dizilerinde En İyi Aktör || style="background: #ddffdd" | Kazandı || rowspan="4" | ``Doogie Howser, M.D. ``
1991 >| style="background: #ddffdd" | Kazandı
1992 >| style="background: #ddffdd" | Kazandı
1992 >| Golden Globe Ödülleri || Televizyonda En İyi Erkek Oyuncu - Komedi/Müzikal||style="background: #ffdddd" | Adaylık
2007 || Teen Choice Awards || Choice TV Actor: Comedy || style="background: #ffdddd" | Adaylık|| rowspan="2" |``How I Met Your Mother``
Emmy Ödülleri >| Komedi dizilerinde En İyi Yardımcı Aktör|| style="background: #ffdddd" | Adaylık




Linkler

  • IMDb`de kişi|Neil Patrick Harris|0000439




DEFAULTSORT:Harris, Neil Patrick

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar