Nevin Seval

Nevin Seval, (d. 1920; İstanbul - ö.

Nevin Seval,   (d. 1920, İstanbul - ö. 19 Ekim 1958, Adana),   tiyatro ve sinema oyuncusu.

Sanat hayatına Şehir Tiyatroları`nda başlayan Nevin Seval, uzun süre bu kurumda aktif roller aldı. Şehir Tiyatrolarının, 1958 yılında, sözleşmeli sanatçı olarak alınan ilk kadrosunda olma özelliğini taşır. Orhon Murat Arıburnu ve Attila İlhan, sanatçıya olan aşkını şiirleriyle dile getirmişlerdir. Tiyatronun dışında kamera karşısına da geçerek, sinema filmlerinde oynayan sanatçı, ``Harputta Bir Amerikalı`` oyununun Adana turnesinde, oyunun üçüncü günü hastalanarak, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiştir.

Rol aldığı bazı oyunlar



  • Harput`ta Bir Amerikalı


Filmografisi



  • Parmaksız Salih - 1950
  • Ölünceye Kadar Seninim - 1949
  • Kerim`ın Çilesi - 1947
  • Kızılırmak-Karakoyun - 1946
  • Yayla Kartalı - 1945
  • Kahveci Güzeli - 1941


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Nevin Seval
Nevin Seval