Nişan Hançeryan

Nişan Hançeryan, bilinen adıyla Nişan Hançer (d.21 Haziran 1923, Ankara - ö. 4 Eylül 1997, İstanbul), tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, ressam.

Nişan Hançeryan,   bilinen adıyla Nişan Hançer   (d.21 Haziran 1923, Ankara - ö. 4 Eylül 1997, İstanbul),   tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, ressam.

Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Nişan Hançeryan, Ses Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. İlk yönetmenlik deneyimlerini tiyatroda edinmesinin ardından, Lütfi Akad`tan öğrendikleriyle 1955 yılında kamera arkasına geçerek sinema dünyası içinde yer aldı. Senaristlik ve yapımcılığın yanısıra sinemada oyunculuk ta yapan Sanatçı, aynı zamanda ressam kimliğiyle de tanınıyor, sergiler açıyordu. Hançeryan, Yıldırım Gencer, Türker İnanoğlu, Erol Taş gibi saantçıların yetişmesinde büyük rol oynamıştır.

Filmografisi (yönetmen)



  • Sarı Öküz Parası - 1972
  • Zagor Kara Bela - 1971
  • Zagor Kara Korsanın Hazineleri - 1971
  • Kartallar - 1971
  • Bin Bela Bir Kurşun - 1971
  • Hayatımı Mahveden Kadın - 1970
  • Sevgilim Mazurka - 1970
  • Deliormanlı - 1970
  • Sevgilim - 1970
  • Şeytanın Oyunu - 1969
  • Dikenli Hayat - 1969
  • Kardeş Kurşunu - 1969
  • Kötü Kader - 1969
  • Kara Atmaca`nın İntikamı - 1968
  • İncili Çavuş - 1968
  • Bir Mahkum Kaçtı - 1968
  • Demir Yumruklu Üçler - 1967
  • Kara Atmaca - 1967
  • Kara Kartal - 1967
  • Beni Katil Ettiler - 1967
  • Yumrukların Kanunu - 1966
  • Tilki Selim - 1966
  • Zorba - 1966
  • Eller Yukarı - 1965
  • Fişek Necmi - 1965
  • Bitirimsin Hanım Abla - 1964
  • Sıkı Dur Geliyorum - 1964
  • Başımı Belaya Sokma - 1963
  • Kırık Anahtar - 1963
  • Ölüm Bizi Ayıramaz - 1963
  • Gecelerin Hakimi - 1963
  • Rüzgar Zehra (Sünger Avcıları) - 1963
  • Bir Milyonluk Macera - 1962
  • Bir Aşk Günahı - 1962
  • Geçti Buranın Pazarı - 1962
  • Seni Benden Alamazlar - 1961
  • Acı Zeytin - 1961
  • Kaderime Ağlarım - 1960
  • Kanundan Kaçılmaz - 1959
  • Sonbahar - 1959
  • Vatan Uğruna - 1959
  • Dikenli Yol - 1958
  • Funda - 1958
  • Yosmanın Kızı - 1957
  • Ham Meyva - 1957
  • Kahpe Kurşun - 1957
  • Panayırdaki Cinayet - 1955


Linkler





Tiyatro

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Nişan Hançeryan ilgili konular

  • Erol Taş

    Türk Sineması’nın kötü adam rolündeki büyük ismi Erol Taş, 28 Şubat 1928'de Erzurum'un Karaköse ilçesinde dünyaya geldi. Henüz iki ya
  • Atlas Sineması

    İstiklal Caddesi üzerinde adını verdiği Atlas Pasajı`nda bulunan sinema, aynı zamanda İstanbul`un en büyük ve tarihi sinemalarından biri.Ya
  • Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu

    Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), Antalya ilinin yerleşik, yerel tiyatro topluluğudur. ABT, 1983 yılında kurulmuş olup, kurulduğun
  • Nişan Hançeryan

    Nişan Hançeryan, bilinen adıyla Nişan Hançer (d.21 Haziran 1923, Ankara - ö. 4 Eylül 1997, İstanbul), tiyatro ve sinema oyuncusu, yönet
  • Şakir Gürzumar

    Şakir Gürzumar (d. 8 Nisan 1958, Ankara), Türk tiyatro yönetmeni.
  • Funda (film, 1958)

    ''Funda'', senaryo ve yönetmenliğini Nişan Hançeryan'ın üstlendiği 1958 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcısı Necil Ozon'dur. Film, roma
  • Ismail Erol

    Ismail Erol (* 1967 in Hınıs)tiyatro yönetmeni, oyun yazarı ve oyuncu.
  • Müge Gürman

    Müge Gürman, 1958 yılında dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuarı yüksek bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra kısa bir süre Anka
Nişan Hançeryan
Nişan Hançeryan