Nihat Nikerel

thumb|right|Bir kitabının kapağında thumb|right|Nihat Nikerel Nihat Nikerel   (d. Çorum, 1950)   Sinema ve dizi oyuncusu, yazar.

1972-1976 yılları arasında uzun bir dünya seyahati yaparak yurda dönen sanatçı, 1985 yılında senaryolaştırılabilecek öykü yazarak sinemaya adım attı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanısıra kitap yazmaktadır.

Kitapları



  • Aralık`tı, 2004, Fon kitapları yayınevi, ISBN 975-8853-02-3
  • Yalansız Yalnızlığım, 2005, Kora Yayın, ISBN 9789758800292
  • Ay Zamanı Zalımca, 2006, Kora Yayın, ISBN 9789758800483


Filmografisi

  • Anneler Günü - 2007
  • Sana Mecburum - 2007
  • Susuzluk Halil 2006
  • Yaşanmış Şehir Hikayeleri - 2006
  • Hacı - 2006
  • Köprü - 2006
  • Adressiz Sorgular - 2006
  • Ölümüne Sevdalar - 2005
  • Yolun Sonu - 2005
  • Sevda Tepesi - 2005
  • Hoşgeldin Hayat - 2004
  • Kayıp Aşklar - 2004
  • Kimsesiz Zaman Tasvirleri - 2004
  • Brindar - 2004
  • Esir Şehrin İnsanları - 2003
  • Kurtlar Vadisi - 2003
  • Yaralı - 2002
  • Karaoğlan - 2002
  • Zerda - 2002
  • Bumerang Cehennemi - 2001
  • Bıçak Sırtı - 2001
  • Eski Bir Yangın - 2000
  • En Güzel Güzel - 2000
  • Merdoğlu - 2000
  • Bizim Yunus - 2000
  • Parçalanma - 1998
  • Sıcak Saatler - 1998
  • Aynalı Tahir - 1998
  • Yasemince - 1997
  • Avrenos`un Müşterileri - 1995
  • Ayrı Dünyalar (2) - 1995
  • Bizim Ev - 1995
  • Manisa Tarzanı - 1994
  • Garip Bir Kolleksiyoncu - 1994
  • Gerilla - 1994
  • Can Perdesi - 1993
  • Şaban Askerde - 1993
  • Sonsuzluğun İki Yakası - 1993
  • Beşinci Boyut - 1993
  • Süper Baba - 1993
  • Kopuk Dünyalar - 1992
  • Başka Olur Ağaların Düğünü - 1990
  • Bir Irmağa Yolculuk - 1988
  • Reis Bey - 1988
  • Görüş Günü - 1987
  • Belene - 1987
  • Yalnızlık Bir Şarkıdır - 1987


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar