Nikos Koundouros (Yunanca: Νίκος Κούνδουρος), 1926 yılında Girit`te dünyaya gelmiş bir film yönetmeni. Yunanistan içinde oldukça meşhur olan yönetmenin, belgesel filmeleri de vardır.

Nikos Kunduros

Nikos Koundouros (Yunanca: Νίκος Κούνδουρος), 1926 yılında Girit`te dünyaya gelmiş bir film yönetmeni. Yunanistan içinde oldukça meşhur olan yönetmenin, belgesel filmeleri de vardır.

Filmografi



  • ``Μαγική πόλη `` (1954)
  • ``Ο Δράκος `` (1958)
  • ``Παράνομοι`` (1958)
  • ``Ποτάμι`` (1960)
  • ``Μικρές Αφροδίτες`` (1963)
  • ``Vortex ή το πρόσωπο της Μέδουσας`` (1967)
  • ``Το τραγούδι της φωτιάς`` (1975)
  • ``1922`` (1978)
  • ``Μπορντέλο`` (1984)
  • ``Μπάιρον, η μπαλάντα για έναν δαιμονισμένο`` (1992)
  • ``Οι Φωτογράφοι`` (1998)


Belgesel filmler



  • ``Ιφιγένεια εν Ταύροις`` (1991)
  • ``Αντιγόνη`` (1994)
  • ``Ελληνιστί Κύπρος``


Νίκος Κούνδουρος Nikos Koundouros

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar