Oyuncu

Norma Shearer

Oyuncu | Ad = Norma Shearer | Resim = Norma Shearer portrait.jpg | Resim eni = 250 px | Resim altı = | Doğum adı = Edith Norma Shearer | Diğer adları = | Doğum tarihi = 10 Ağustos 1902 | Doğum yeri = 25px Montreal, Quebec, Kanada | Ölüm tarihi = 12 Haziran 1983 (80) | Ölüm yeri = Woodland Hills, California | Boyu = | Önemli rolleri = | Akademi Ödülleri = 1930 En iyi Kadın Oyuncu ``The Divorcee`` | Resmi sitesi = | allmovie-no = | Beyazperde.com-no = | IMDb-no = 0790454 | Sinema.com-no = | SinemaTürk-no =

Edith Norma Shearer (d. 10 Ağustos 1902 (bazı kaynaklara göre 1900) - ö. 12 Haziran 1983) Kanada doğumlu Akademi Ödüllü oyuncu. Norma Shearer, 1920`li yıllardan sinemayı bıraktığı 1942 yılına kadar döneminin en popüler oyuncularından biriydi.

Filmografisi

<table width="%70"> <tr> <td width="%35" valign="top"> <small>
  • ``The Flapper`` (1920)
  • ``Way Down East`` (1920)
  • ``The Restless Sex`` (1920)
  • ``Torchy`s Millions`` (1920) (kısa film)
  • ``The Stealers`` (1920)
  • ``The Sign on the Door`` (1921)
  • ``The Leather Pusher`` (1922)
  • ``The End of the World`` (1922)
  • ``The Man Who Paid`` (1922)
  • ``Channing of the Northwest`` (1922)
  • ``The Bootleggers`` (1922)
  • ``A Clouded Name`` (1923)
  • ``Man and Wife`` (1923)
  • ``The Devil`s Partner`` (1923)
  • ``Pleasure Mad`` (1923)
  • ``The Wanters`` (1923)
  • ``Lucretia Lombard`` (1923)
  • ``The Trail of the Law`` (1924)
  • ``The Wolf Man`` (1924)
  • ``Blue Water`` (1924)
  • ``Broadway After Dark`` (1924)
  • ``Broken Barriers`` (1924)
  • ``Empty Hands`` (1924)
  • ``Married Flirts`` (1924)
  • ``He Who Gets Slapped`` (1924)
  • ``The Snob`` (1924)
  • ``1925 Studio Tour`` (1925) (kısa film)
  • ``Excuse Me`` (1925)
  • ``Lady of the Night`` (1925)
  • ``Waking Up the Town`` (1925)
  • ``Pretty Ladies`` (1925)
  • ``A Slave of Fashion`` (1925)
  • ``The Tower of Lies`` (1925)
  • ``His Secretary`` (1925)
  • ``The Devil`s Circus`` (1926)</small>
</td> <td width="35%" valign="top"> <small> </td> </tr> </table>



Linkler

Commons

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar