Onespace

Kısaca: OneSpace yazılımı, Hewlett-Packard şirketinin yarattığı bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) programıdır. 2 Boyutlu versiyonu ilk defa ME10 adıyla 1986 yılında hp-ux işletim sistemi üzerinde piyasaya sürülmüş olup, daha sonraki yıllarda ME10 programının ME30 ve SolidDesigner adıyla 3 boyutlu versiyonları çıkmıştır. ...devamı ☟

OneSpace yazılımı, Hewlett-Packard şirketinin yarattığı bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) programıdır. 2 Boyutlu versiyonu ilk defa ME10 adıyla 1986 yılında hp-ux işletim sistemi üzerinde piyasaya sürülmüş olup, daha sonraki yıllarda ME10 programının ME30 ve SolidDesigner adıyla 3 boyutlu versiyonları çıkmıştır.

1990 yılların ortalarına doğru, piyasa şartlarının değişmesi, Hewlett-Packard şirketinin bazı bölümlerini, ana yapıdan ayrılmaya zorlamasıyla, Hewlett-Packard, CAD ürünlerini üreten bölümünü, yatırım şirketlerine satmışdır. Bu satış esnasında doğan CoCreate şirketi, daha sonra Hewlett-Packard sirketinin tüm 2 ve 3 boyutlu makina mühendisliği ürünlerini OneSpace ürün ailesi altında toplamıştır.

Böylece ME10 nin ismi "OneSpace Drafting", SolidDesigner ürünün ismi "OneSpace Modeling" olmuştur. OneSpace ürünleri "Dynamic Modeling" CAD yapısını içermektedir. CAD piyasasında bulunan parametrik bazlı "History Based Modeling" yapıyı içeren ürünlerle olan farklılığı, 3 boyutlu modellerin her an, her şekilde, parçanın geçmişine bağlı olmadan, serbest bir şekilde değiştirlmesidir. OneSpace ürünleri artık yalnız Windows işletim sistemi üzerinde işlemektedirler. ' Dinamik Modelleme Nedir?'

``Dinamik modelleme ve history tabanlı (geçmişe bağımlı) modelleme geometri oluşturmada ve değiştirmede iki farklı yaklaşımdır. Dinamik Modelleme ve History Tabanlı Modelleme``

Dinamik modelleme ve history tabanlı (geçmişe bağımlı) modelleme geometri oluşturmada ve değiştirmede iki farklı yaklaşımdır. Dinamik modellemeyle, geometri profiller ve genel işleme komutları kullanan diğer sistemlere benzer şekilde oluşturulur. Fark şudur; modelleme adımları serbest şekilde atılır ve bir tarihçe ağacına kaydedilip muhafaza edilmez. Tasarımcıların profiller ve oluşan 3 boyutlu modeller üzerinde kısıtlamalara sahip değillerdir.

Dinamik Modellemeyle gerçek değişimleri doğrudan model üzerinde kolayca gerçekleştirin.

Modeldeki değişiklikler, modeli oluşturmak için orijinalde kullanılan adımlardan bağımsızdır. Sonuç olarak, model tasarımcının seçeceği her yönde gelişmeye açıktır. Bu, tasarımcının tamamen biçim, uygunluk ve işlev üzerine odaklanabilmesi anlamına gelir. Aşağı yöndeki değişimler, geometrinin kendisini değiştirerek veya tasarım işlemi boyunca tasarıma talep edilen şekilde eklenen ve kullanıcı tarafından yönetilen kısıtlama, ölçü veya ilişkiler yoluyla gerçekleştirilir. Bu, mühendis hangi yöntemi seçerse seçsin, tasarımın değişmeye açık olduğu çok “dinamik” bir tasarım ortamını ortaya çıkarır. Dinamik Modellemenin serbestliği değişim açısından sadece daha esnek değil, aynı zamanda daha hızlıdır. Hız zaman sağlar. Bir tasarımı en uygun hale getirme süresi, daha fazla tasarım çevrimine yol açar. Piyasaya sürülme süresi kısalır. İmalata geçiş öncesinde vitrini tasarım değişimlerine açık tutma süresi uzar.Bu faydalar, çok-CAD ortamında çalışırken de kendini gösterir. Tüm 3 boyutlu tasarım sistemlerinde tek ortak öğe geometridir. Dinamik Modelleme, tasarımcıların tarihçe ağacı yerine doğrudan geometriyle etkileşimine imkan sağlar. Sonuç olarak, orijinalde oluşturmak için kullanılan sistem ne olursa olsun, Dinamik modelleme yetenekleri her türlü alınan (imported) modele uygulanabilir. Dinamik modellemenin alternatifi history tabanlı (geçmişe bağımlı) esaslı modellemedir. Tarihçe esaslı modelleyici, history ağacını oluşturan bir dizi 2 boyutlu çizim ve 3 boyutlu komutla geometriyi meydana getirir. Bu, geometrinin tanımlanma şekli için bir reçetedir ve mühendisin ilerideki potansiyel değişikliklere izin verecek bir girişim için modeli dikkatli şekilde oluşturmasını gerektirir. Parçalar arasındaki ilişkiler yanında profiller üzerindeki kısıtlamalar, potansiyel değişimlerin gerçekleşebileceği sahalarda gerekli olacaktır.

Modelde değişiklik, modelin oluşturulma şeklinin çok iyi anlaşılmasını gerektirecektir. Bu; orijinal profilleri, kısıtlamaları ve ilişkileri, bunların oluşturulma sırasıyla birlikte kapsar. Ayrıca parçanın genel içinde diğer parçalarla olan ilişkisini de kapsar. Bir kez değişim başladığında, tarihçe ağacındaki adımların tanımlanan değişimler dikkate alınarak tekrarlanması yoluyla, model yeniden oluşturulur.

Tasarım karmaşıklaştıkça, modeli geliştirme adımları da karmaşıklaşır. Tarihçe ağacındaki karmaşık oluşumlar, modelde öngörülen değişimler yanında öngörülmeyen -bazen fark edilmeyen- değişimlere yol açar. Mühendis, değişimin öngörülmeyen yan etkilerini düzeltmek için tarihçe ağacındaki ardışık her adımda üzerinde çalışmalıdır.

Geleceği tahmin etmedeki hata, beklenmeyen bir değişimle başa çıkmaya çalışan tarihçe ağacında bir yıkıma yol açacaktır.Tarihçe ağacına kurulacak ilişkiler, hep birlikte yapılan değişimi de önleyebilir. Bu tür durumlarda, değişimden vazgeçmenin tek alternatifi, parçaya yeniden başlamak ve yeniden modellemektir. Tarihçe ağacını analiz etmek, tarihçe esaslı modelleyici kullanan bir mühendis için zaman alıcı ve günlük bir iştir. Dinamik modelleme, zaman içinde hızla değişen tasarımlar için sıkıntıyı dağıtmak üzere daha uygun ve esnek bir tasarım ortamı sunar. Firmalar gerçek takım tasarımını ve yeni projelerdeki mevcut tasarımların kolayca yeniden yapılanabilmesini elde eder. Tasarımı imalat için dondurmadan önce tasarım vitrinini daha uzun süre açık tutan Dinamik Modellemeyle değişim tahmin edilebilir.

CoCreate` in Dinamik Modellemesia€¦ 3 boyutun tüm gücü, SADECE DAHA KOLAY!!!

CoCreate, OneSpace Modeling 3D CAD yazılı ile birlikte biçok ödül almıştır.Bunlardan bazılarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz ; http://www.cocreate.com/awards.cfm

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konular

windows

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.