Orhan Çağman

portal|tiyatro thumb|right|Orhan Çağman Orhan Çağman   (d. 1925, Isparta - ö. 18 Eylül 1997, İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, kameraman, görüntü yönetmeni.



Ticaret Lisesi mezunu olan Orhan Çağman, sanat hayatına 1943 yılında halkevlerinde tiyatro oyunculuğu yaparak başladı. 1965 yılında Gen-Ar Tiyatrosu`na girdi. 1968`den sonra Ankara Sanat Tiyatrosu`nda sahneye çıkan sanatçı, 1953 yılında kameramanlıkla sinemaya geçti. Aynı yıl ve 19 yıl sonra iki kez yapımcılık deneyiminde bulundu, asistanlık yaptı. Kameramanlıktaki deneyimi giderek görüntü yönetmenliğine dönüştü. Bu süreçte sinemadaki oyunculuğunu sürdüren Çağman, ``Bizimkiler`` dizisiyle ünlendi.



Ödülleri







Filmografisi

  • Saygılar Bizden - 1993
  • Yazlıkçılar - 1993
  • Uzun İnce Bir Yol - 1991
  • Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
  • Bizimkiler - 1989
  • Hanım - 1988
  • Ben İnsan Değil miyim - 1988
  • Üçüncü Göz - 1988
  • Hüküm - 1988
  • Hülya - 1988
  • Seninle İlk Defa - 1988
  • Dudaktan Kalbe - 1988
  • Düttürü Dünya - 1988
  • Arabesk- 1988
  • Dertli Dertli - 1987
  • Kaçamak - 1987
  • Gece Yolculuğu - 1987
  • Karınca Katar - 1987
  • Anayurt Oteli - 1987
  • Bir Kırık Bebek - 1987
  • Ses - 1986
  • Bekçi - 1986
  • Namus Düşmanı - 1986
  • Değirmen - 1986
  • Bir Avuç Cennet - 1985
  • Pehlivan- 1984
  • Bir Sevgi İstiyorum - 1984
  • Seni Seviyorum - 1983
  • Kardeşim Benim - 1983
  • Badi - 1983
  • Aile Kadını - 1983
  • Mine - 1982
  • Göl - 1982
  • Çiçek Abbas - 1982
  • Ah Güzel İstanbul - 1981
  • Kırık Bir Aşk Hikayesi - 1981
  • Bay Alkolü Takdimimdir - 1981
  • Çekiç ve Titreşim - 1979
  • Abbas Yolcu - 1959


Linkler







Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar