Orhan Çağman

portal|tiyatro Orhan Çağman   (d. 1925, Isparta - ö. 18 Eylül 1997, İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, kameraman, görüntü yönetmeni.

Ticaret Lisesi mezunu olan Orhan Çağman, sanat hayatına 1943 yılında halkevlerinde tiyatro oyunculuğu yaparak başladı. 1965 yılında Gen-Ar Tiyatrosu`na girdi. 1968`den sonra Ankara Sanat Tiyatrosu`nda sahneye çıkan sanatçı, 1953 yılında kameramanlıkla sinemaya geçti. Aynı yıl ve 19 yıl sonra iki kez yapımcılık deneyiminde bulundu, asistanlık yaptı. Kameramanlıktaki deneyimi giderek görüntü yönetmenliğine dönüştü. Bu süreçte sinemadaki oyunculuğunu sürdüren Çağman, ``Bizimkiler`` dizisiyle ünlendi.

Ödülleri





Filmografisi

  • Saygılar Bizden - 1993
  • Yazlıkçılar - 1993
  • Uzun İnce Bir Yol - 1991
  • Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
  • Bizimkiler - 1989
  • Hanım - 1988
  • Ben İnsan Değil miyim - 1988
  • Üçüncü Göz - 1988
  • Hüküm - 1988
  • Hülya - 1988
  • Seninle İlk Defa - 1988
  • Dudaktan Kalbe - 1988
  • Düttürü Dünya - 1988
  • Arabesk- 1988
  • Dertli Dertli - 1987
  • Kaçamak - 1987
  • Gece Yolculuğu - 1987
  • Karınca Katar - 1987
  • Anayurt Oteli - 1987
  • Bir Kırık Bebek - 1987
  • Ses - 1986
  • Bekçi - 1986
  • Namus Düşmanı - 1986
  • Değirmen - 1986
  • Bir Avuç Cennet - 1985
  • Pehlivan- 1984
  • Bir Sevgi İstiyorum - 1984
  • Seni Seviyorum - 1983
  • Kardeşim Benim - 1983
  • Badi - 1983
  • Aile Kadını - 1983
  • Mine - 1982
  • Göl - 1982
  • Çiçek Abbas - 1982
  • Ah Güzel İstanbul - 1981
  • Kırık Bir Aşk Hikayesi - 1981
  • Bay Alkolü Takdimimdir - 1981
  • Çekiç ve Titreşim - 1979
  • Abbas Yolcu - 1959


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Orhan Çağman Resimleri

Ses (film, 1986)
2 ay önce

Akan - Genç adam Nur Sürer - Serap Kamran Usluer - Cellat Güler Ökten Orhan Çağman Yavuzer Çetinkaya Kamuran Yüce Erol Özkök Ali Erdemci Işık Aras SinemaTürk'te...

5. Altın Portakal Film Festivali
3 yıl önce

ertelenerek 5-15 Haziran arasında düzenlendi. Faruk Kenç Orhan Elmas Dr. Alyanak Muharrem Ergin Orhan Çağman Refik Kemal Arduman Melih Altınışık Selahattin Alakavuk...

1968 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 12 Eylül Darbesi, 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1965 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1966 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1969 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1970 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1972 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1973 Antalya Altın Portakal Film Festivali
Kırık Bir Aşk Hikayesi
3 yıl önce

Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Orhan Çağman) 1982 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Görüntü Yönetmeni...

4. Altın Portakal Film Festivali
3 yıl önce

Nizamettin Nazif Tepedelenlioğlu Claude Mathiss Faruk Timurtaş Aclan Sayılgan Orhan Çağman Ayfer Feray Temiz Gürses Hikmet Türkmen Charles Courtnay Muharrem Ergin...

Mine (film, 1982)
1 ay önce

Celile Toyon - Esin Orhan Çağman - Belediye Başkanı Erdal Tosun - Bahri Mehmet Esen Koray Ergun Aslan Altın - Müteahhit Tarık Orhan Aykanat Ahmet Uğurlu...

Bay Alkolü Takdimimdir
2 ay önce

Ertuğrul Bilda Emin Gümüşkaya Ajlan Aktuğ Erol Durak Ersun Kazançel Orhan Çağman Kutay Köktürk Sinematürk'te Bay Alkolü Takdimimdir27 Haziran 2014 tarihinde...

Bir Milyara Bir Çocuk
2 ay önce

Gezen Ayşen Gruda Müge Akyamaç Hümeyra Akbay Ekrem Dümer Selçuk Yula Orhan Çağman Belkıs Dilligil Aykut Oray Aydemir Akbaş Ahmet Özbalkan Güler Ökten Gülsen...

Arabesk (film)
2 ay önce

- Türkan Hemşire Doğu Erkan- Müjde'nin Annesi Rasim Öztekin - Hasta Orhan Çağman - Klarnetçi Münir Tarık Papuççuoğlu - İsmail Nihat Ataman Türker İnanoğlu...

Arabesk (film), 1988, 1989, Allmovie, Antalya Altın Portakal Film Festivali, Arzu Film, Beyazperde, Erler Film, Ertem Eğilmez, Gani Müjde, IMDb