Oya Başar (d. 1956 İstanbul) Türk sinema ve tiyatro oyunusu. Tiyatro sanatçısı Levent Kırca`nın eski eşi.

Oya Başar

Oya Başar (d. 1956 İstanbul) Türk sinema ve tiyatro oyunusu. Tiyatro sanatçısı Levent Kırca`nın eski eşi.

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları`na giren Oya Başar, İstanbul`da eğitimini tamamladıktan sonra, çok çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare, İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha bir çok tiyatroda çalıştı. Televızyon dizileri yaptı. Ardından "Levent Kırca - Oya Başar Tıyatrosu" kuruldu.

1988 yılında başlayan dünyanın en uzun soluklu programlarından olan "Olacak o Kadar" TV dizisinde de oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Son dönemde Şehir Tiyatrosu`na tekrar dönerek, müzikal oyun 7 Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak halen devam etmektedir.

Filmografisi

  • Sev Kardeşim 2006 (TV Dizisi)
  • Kendini Bırak Gitsin 2004
  • Ah Yaşamak Var Ya! 2002
  • Son 2001
  • Ölürsün Gülmekten 2000
  • Sokak Şarkıcıları 2000
  • Mavi Muammer 1985
  • Gözüm Gibi Sevdim 1982
  • Berduşlar 1982
  • Çilekeş 1978
  • Kördüğüm 1977
  • Ne Zaman Geleceksin 1977
  • Sen Ve Ben 1977
  • Vahşi Sevgili 1977
  • Bulunmaz Uşak 1976
  • Bitmeyen Şarkı 1976
  • Zühtü 1976
  • Tavşan Kızlar 1976
  • Lüküs Hayat 1976
  • Oduncunun Çocukları 1966


Dış bağlantılar



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar