Refik Kemal Arduman

Portal|Tiyatro thumb|right|Refik Kemal Arduman Refik Kemal Arduman,   (d. 1901, İstanbul - ö. Ağustos 1981, İstanbul),   Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, senarist.





Sanat hayatına Şehir Tiyatroları`nda başlayan Arduman, bu kurumun ilk oyuncularındandır. Tiyatronun dışında, kamera karşısına da geçen sanatçı, önceleri oyunculuk, sonra sinemada yönetmenlik yapmıştır. Bir kez yapımcılık denemesinde de bulunan Kemal Arduman, ayrıca senaryo yazarıdır.





Filmografisi



  • Askerin Dönüşü - 1974
  • Umutsuzlar - 1971
  • Elmacı Kadın - 1971
  • Ateşli Çingene - 1969
  • Kamalı Zeybek Çakırcalı`ya Karşı - 1967
  • Ömre Bedel Kız - 1967
  • Hindistan Cevizi - 1967
  • Seni Affedemem - 1967
  • Akşam Güneşi - 1966
  • Hazreti Ayşe - 1966
  • Beş Hasta Var - 1956
  • Leylaklar Altında - 1954
  • İstiklal Harbi - 1954
  • Beklenen Şarkı - 1953
  • Kanlı Para - 1953
  • Günahını Ödeyen Adam - 1952
  • Kahpenin Kızı - 1952
  • Yavuz Sultan Selim Ağlıyor - 1952
  • Dağların Kızı Ruhsar - 1952
  • Barbaros Hayrettin Paşa - 1951
  • Allahaısmarladık - 1951
  • Ateşten Gömlek - 1950
  • Akdeniz Korsanları - 1950
  • Günahım - 1948
  • Silik Çehreler - 1948
  • Hasret - 1944
  • Dertli Pınar - 1943
  • Sürtük - 1942
  • Kıvırcık Paşa - 1941
  • Akasya Palas - 1940
  • Yılmaz Ali - 1940
  • Bir Kavuk Devrildi - 1939
  • Aynaroz Kadısı - 1938
  • Karım Beni Aldatırsa - 1933
  • Leblebici Horhor Ağa - 1933
  • Sözde Kızlar - 1924
  • Ateşten Gömlek - 1923
  • Leblebici Horhor - 1923
  • İstanbul`da Bir Facia-i Aşk - 1922
  • Boğaziçi Esrarı - 1922




Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar