Remzi Jöntürk



Remzi Jöntürk,   Bilinen diğer adları Remzi Cöntürk ve Remzi Aydın Jontuk (d. 1936 - Erzincan, ö. 1987 - İstanbul)   Yönetmen, senarist, oyuncu.

Kuleli Askeri Lisesi mezunu olan Jöntürk, sanat hayatına tiyatro ile başladı. İlk önceleri dekorculuk yaparken, iyi gözlemciliği sayesinde küçük rollere çıktı. Sinema alanında da küçük çalışmalara başlamasının ardından yükselerek Süreyya Duru`nun asistanı oldu. İlk yönetmenlik deneyimini 1964`te yaşayan sanatçı, senaryo yazmaya başlayıp bu konuda da oldukça ilerledi, yazdığı senaryoları filme aldı, beş filmin yapımcılığını da üstlendi. Remzi Jöntürk ayrıca 1971`den 1985`e kadar beş filmde oyunculuk ta yaptı. Sanatçı, Banu Alkan`ın ``Afrodit`` filmi için çekimlere giderken Bursa`da bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Filmografisi (yönetmen)

  • Yaralı Can - 1987
  • Biraz Neşe Biraz Keder - 1986
  • Domdom Kurşunu - 1985
  • Eroin Hattı - 1985
  • Altar - 1985
  • Geçim Otobüsü - 1984
  • Beş Kafadar - 1984
  • Halk Düşmanı - 1984
  • Türkiyem - 1983
  • Nikah - 1983
  • İkimiz de Sevdik - 1983
  • Can Kurban - 1983
  • Aşk Adası - 1983
  • Bir Pazar Günü - 1982
  • Ağlayan Gülmedi mi? - 1982
  • Milcan - 1981
  • Unutulmayanlar - 1981
  • Öğretmen Kemal - 1981
  • Acı Gerçekler - 1981
  • Takip - 1981
  • Çile - 1980
  • Çile Tarlası - 1980
  • [[Destan (film) - 1980
  • Kara Yazma - 1979
  • Hayat Harcadın Beni - 1979
  • Avare - 1978
  • Uyanış - 1978
  • Kaplanlar Ağlamaz - 1978
  • Lekeli Melek - 1978
  • Hırçın Kız - 1977
  • Satılmış Adam - 1977
  • Kan - 1977
  • Şeref Yumruğu - 1977
  • Yıkılmayan Adam - 1977
  • Hora Geliyor Hora - 1976
  • Ölüme Yalnız Gidilir - 1976
  • Yarınsız Adam - 1976
  • Silahlara Veda - 1976
  • Tepedeki Ev - 1976
  • Bir Defa Yetmez - 1975
  • İsyan - 1975
  • Yarınlar Bizim (2) - 1975
  • Macera - 1975
  • Zindan - 1974
  • Sayılı Kabadayılar - 1974
  • Göç - 1974
  • Kahramanlar - 1974
  • Duvak - 1973
  • Pir Sultan Abdal - 1973
  • Arap Abdo - 1973
  • Elif İle Seydo - 1972
  • İntikam Kartalları - 1971
  • Hasret - 1971
  • Kader Bağlayınca - 1970
  • Sevgili Muhafızım - 1970
  • Avare - 1970
  • Malkoçoğlu Cem Sultan - 1969
  • Yaralı Kalp - 1969
  • Malkoçoğlu Kara Korsan - 1968
  • Bir Şoförün Gizli Defteri - 1967
  • Malkoçoğlu Krallara Karşı - 1967
  • Bir Şoförün Gizli Defteri - 1967
  • Eşkiya Celladı - 1967
  • Cango Ölüm Süvarisi (Korkusuz Adam) - 1967
  • At Hırsızı Banuş - 1967
  • Ve Silahlara Veda - 1966
  • Göklerdeki Sevgili - 1966
  • Zorlu Düşman - 1966
  • Yaşamak Haram Oldu - 1966
  • Mağrur Ve Sefil - 1965
  • Beyaz Atlı Adam - 1965
  • Zımba Gibi Delikanlı - 1964


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Remzi Jöntürk ilgili konular

  • Altar (anlam ayrım)

    Altar kelimesi aşağıdaki anlamlara gelebilir:
  • Remzi cöntürk

    Remzi Jöntürk, bilinen diğer adları Remzi Cöntürk ve Remzi Aydın Jöntürk (d. 1936 - Erzincan, ö.
  • Remzi jontuk

    Remzi Jöntürk, bilinen diğer adları Remzi Cöntürk ve Remzi Aydın Jöntürk (d. 1936 - Erzincan, ö.
  • Altar (anlam ayrımı)

    Altar kelimesi aşağıdaki anlamlara gelebilir:
  • Eşkiya Celladı

    ''Eşkiya Celladı'', başrollerinde Yılmaz Güney ve Nebahat Çehre'nin oynadığı yönetmenliğini ise Remzi Jöntürk'ün yaptığı 1967 yapım
  • Ve Silahlara Veda

    ''Ve Silahlara Veda'', başrollerinde Yılmaz Güney ve Nilüfer Aydan'nın oynadığı yönetmenliğini ise Remzi Jöntürk'ün yaptığı 1966 yapı
  • Avare (anlam ayrımı)

    Avare, İşsiz güçsüz, başıboş, aylak anlamlarına gelen Farsça kökenli sözcük. Avare ayrıca bir bilezik türüne de verilen addır (TDK).
  • Arap Abdo

    ''Arap Abdo'', Remzi Jöntürk'ün yönettiği, Murat Köseoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği 1974 yapımı Türk filmidir. Filmin başrol oyu