Remzi Jöntürk

Bu makalenin ilgili olduğu konu başlıkları: remzi jöntürk, 1936, 1987, banu alkan, erzincan, malkoçoğlu, pir sultan abdal, süreyya duru, unutulmayanlar, i̇stanbul, í–ğretmen kemal


Remzi Jöntürk,   Bilinen diğer adları Remzi Cöntürk ve Remzi Aydın Jontuk (d. 1936 - Erzincan, ö. 1987 - İstanbul)   Yönetmen, senarist, oyuncu.

Kuleli Askeri Lisesi mezunu olan Jöntürk, sanat hayatına tiyatro ile başladı. İlk önceleri dekorculuk yaparken, iyi gözlemciliği sayesinde küçük rollere çıktı. Sinema alanında da küçük çalışmalara başlamasının ardından yükselerek Süreyya Duru`nun asistanı oldu. İlk yönetmenlik deneyimini 1964`te yaşayan sanatçı, senaryo yazmaya başlayıp bu konuda da oldukça ilerledi, yazdığı senaryoları filme aldı, beş filmin yapımcılığını da üstlendi. Remzi Jöntürk ayrıca 1971`den 1985`e kadar beş filmde oyunculuk ta yaptı. Sanatçı, Banu Alkan`ın ``Afrodit`` filmi için çekimlere giderken Bursa`da bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Filmografisi (yönetmen)

  • Yaralı Can - 1987
  • Biraz Neşe Biraz Keder - 1986
  • Domdom Kurşunu - 1985
  • Eroin Hattı - 1985
  • Altar - 1985
  • Geçim Otobüsü - 1984
  • Beş Kafadar - 1984
  • Halk Düşmanı - 1984
  • Türkiyem - 1983
  • Nikah - 1983
  • İkimiz de Sevdik - 1983
  • Can Kurban - 1983
  • Aşk Adası - 1983
  • Bir Pazar Günü - 1982
  • Ağlayan Gülmedi mi? - 1982
  • Milcan - 1981
  • Unutulmayanlar - 1981
  • Öğretmen Kemal - 1981
  • Acı Gerçekler - 1981
  • Takip - 1981
  • Çile - 1980
  • Çile Tarlası - 1980
  • [[Destan (film) - 1980
  • Kara Yazma - 1979
  • Hayat Harcadın Beni - 1979
  • Avare - 1978
  • Uyanış - 1978
  • Kaplanlar Ağlamaz - 1978
  • Lekeli Melek - 1978
  • Hırçın Kız - 1977
  • Satılmış Adam - 1977
  • Kan - 1977
  • Şeref Yumruğu - 1977
  • Yıkılmayan Adam - 1977
  • Hora Geliyor Hora - 1976
  • Ölüme Yalnız Gidilir - 1976
  • Yarınsız Adam - 1976
  • Silahlara Veda - 1976
  • Tepedeki Ev - 1976
  • Bir Defa Yetmez - 1975
  • İsyan - 1975
  • Yarınlar Bizim (2) - 1975
  • Macera - 1975
  • Zindan - 1974
  • Sayılı Kabadayılar - 1974
  • Göç - 1974
  • Kahramanlar - 1974
  • Duvak - 1973
  • Pir Sultan Abdal - 1973
  • Arap Abdo - 1973
  • Elif İle Seydo - 1972
  • İntikam Kartalları - 1971
  • Hasret - 1971
  • Kader Bağlayınca - 1970
  • Sevgili Muhafızım - 1970
  • Avare - 1970
  • Malkoçoğlu Cem Sultan - 1969
  • Yaralı Kalp - 1969
  • Malkoçoğlu Kara Korsan - 1968
  • Bir Şoförün Gizli Defteri - 1967
  • Malkoçoğlu Krallara Karşı - 1967
  • Bir Şoförün Gizli Defteri - 1967
  • Eşkiya Celladı - 1967
  • Cango Ölüm Süvarisi (Korkusuz Adam) - 1967
  • At Hırsızı Banuş - 1967
  • Ve Silahlara Veda - 1966
  • Göklerdeki Sevgili - 1966
  • Zorlu Düşman - 1966
  • Yaşamak Haram Oldu - 1966
  • Mağrur Ve Sefil - 1965
  • Beyaz Atlı Adam - 1965
  • Zımba Gibi Delikanlı - 1964


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

1936 1987 banu alkan erzincan malkoçoğlu pir sultan abdal süreyya duru unutulmayanlar i̇stanbul í–ğretmen kemal
...

Okuma Önerileri

Kan (Film)
3 yıl önce

Kan, yönetmenliğini Remzi Jöntürk`ün yaptığı, senaryosunu Mehmet Aydın`ın yazdığı Türk filmidir. Kadir İnanır`ın "Ben Kadir, Del

Kan (Film), Coşkun Göğen, Kadir İnanır, Mehmet Aydın, Necla Nazır, Sinema, Taslak, Aysel Gürel, Baykal Kent, İhsan Yüce, Levent İnanır
Kan (film, 1977)
3 yıl önce

Kan, yönetmenliğini Remzi Jöntürk`ün yaptığı, senaryosunu Mehmet Aydın`ın yazdığı Türk filmidir. Kadir İnanır`ın "Ben Kadir, Del

Kan (film, 1977), Coşkun Göğen, Kadir İnanır, Mehmet Aydın, Necla Nazır, Sinema, Taslak, Yıldırım Gencer, İhsan Yüce, Aysel Gürel, Baykal Kent
Aykut Sözeri
3 yıl önce

Aykut Sözeri 1950 de Ankara'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro yüksek bölümünden, 1969 yılında mezun oldu. Daha öğrencilik yıll

Takip (film)
3 yıl önce

''Takip'', yönetmenliğini Remzi Jöntürk'ün yaptığı, 1981 tarihli Türk filmi.

Romalı Perihan
3 yıl önce

Elif İle Seydo
3 yıl önce

Elif İle Seydo, yönetmenliğini Remzi Jöntürk'ün yaptığı 1972 yapımı sinema filmi.

Ada (anlam ayrımı)
3 yıl önce

Ada, her tarafı suyla çevrili kara parçasıdır. Şu anlamlara da gelebilir:

Melike Zobu
3 yıl önce

Ayşe Melike Zobu, (d. 1963) Malatya doğumlu Türk sinema oyuncusu.

Remzi Jöntürk
3 yıl önce

Remzi Jöntürk, 1936, 1987, Banu Alkan, Erzincan, Malkoçoğlu, Pir Sultan Abdal, Süreyya Duru, Unutulmayanlar, İstanbul, í–ğretmen Kemal
Remzi cöntürk
3 yıl önce

Remzi Jöntürk, bilinen diğer adları Remzi Cöntürk ve Remzi Aydın Jöntürk (d. 1936 - Erzincan, ö.

Remzi Jöntürk, 1936, 1987, Banu Alkan, Erzincan, Malkoçoğlu, Pir Sultan Abdal, Süreyya Duru, Unutulmayanlar, İstanbul, í–ğretmen Kemal
...

Görüşler

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.