Slayer

Slayer, 1981 yılında gitaristler Kerry King ve Jeff Hanneman tarafından Huntington Park, Kaliforniya'da kurulan ABD'li thrash metal grubudur. 1986 yılında piyasaya sürülen Reign in Blood albümü ile adını duyurmayı başardı.

- Hanneman - King -


Slayer, 1981 yılında Los Angeles`ta kurulan thrash metal grubu. 1981 yılındaki ilk kadrosu ve bugünkü kadrosu aynıdır:



Dave Lombardo, gruptan birkaç defa ayrılıp geri dönerken, diğer elemanlar değişmedi. Hanneman ve King, grubun baş söz yazarlarıdır.

Metallica, Megadeth, Anthrax gibi gruplarla birlikte Thrash Metal`in en büyük gruplarından biri olarak kabul edilir. Death Metal ve Black metal gibi türlerin üzerinde de etkisi olmuştur.

Geçmişi

İlk albümleri Show No Mercy 1983 yılında Metal Blade Records tarafından piyasaya sürüldü. Pek iç açıcı bir albüm sayılmadı, punk ve hardcore karışımı metal gürültüsü olduğu söylendi. Slayer elemanları yıllar sonra bu albüm için "işe yaramaz, berbat" demekten çekinmediler.

Bundan sonraki albümleri 1985 yıdflında çıkan Hell Awaits oldu. Müzikal anlamda Show No Mercy albümüne göre daha çok beğenilse de, şarkı sözleri genel olarak " şiddet, şeytan, ölüm" etrafında toplanıyordu. Ayrıca bu albümle birlikte Dave Lombardo`nun ilerde en iyi davulculardan biri olacağını göstermeye başladığı da gerçektir.

1986 yılı grubun patlama yaptığı yıl oldu. Yapımcı Rick Rubin`in de yardımlarıyla o yıl piyasaya çıkan Reign In Blood metal müzik tarihinin en önemli albümlerinden birisir. Bu albümle birlikte Slayer da zirveye oturdu. İyice popüler oldular fakat her şey iyi giderken birdenbire Dave Lombardo gruptan ayrıldı. Kısa sürek ayrılıktan sonra Dave Lombardo gruba geri dönmeye karar verdi. Bu gidip gelmede Dave`in karısının etkisinin olduğu söylenir.

1988 yılında grup dördüncü albümleri South of Heaven`ı çıkarttı. Bir Judas Priest şarkısı olan Dissident Aggressor da bu albümde Slayer tarafından yorumlandı. Bu albüm de genel olarak, Reign In Blood`ın yarattığı etkiyi yaratmasa da, beğenildi. Tom Araya`nın da şarkı sözlerine yardım etmesiyle birlikte sesine daha çok oturan parçaların hazırlanmasını sağladı. Lombardo`nun değerini anlayan grup bu albümde gene davulun sesini kısmadı.

1990 yılında çıkan melodik ve mistik bir albüm olan Seasons In The Abyss, Hanneman ve King`in karşılıklı soloları, Lombardo`nun gittikçe etkileyen davulu, Tom Araya`nın da kendine güvenerek sesinin farklı hallerini göstermesi, hayranların gözünde bu albümün daha farklı bir yere oturmasını sağlamıştır.

Bu albümden sonra Dave Lombardo gruptan ayrılmıştır. Grup üyeleri Dave`i ilgisizlikle suçlarken, Dave kabahatli olmadığını diğer elemanların sürekli kendisine soğuk davrandığını söylemiştir. Daha sonra Slayer Paul Bostaph ile anlaştı ve 1996 yılına kadar birlikte devam ettiler.

1994 yılına gelindiğinde ise grup yeni davulcusuyla birlikte albümlerini çıkarmaya hazırdı. Altıncı albüm Divine Intervention piyasaya çıktı. Bu albümün kaydı esnasına birçok ses teknisyeni çalışmıştır, bu da Slayer`ın artık daha profesyonel bir grup haline geldiğinin göstergesidir.

1996 yılında çıkan Undisputed Attitude albümünde Slayer; DRI, Verbal Abuse gibi punk gruplarının şarkılarını yorumladı, ayrıca 3 tane yeni Slayer parçası da yer alıyordu.

Diabolus in Musica 1998 yılnda çıktı. 40 dakika 30 saniyelik bu kayıt, prodüktor Rick Rubin`in Slayer`la birlikte çalıştığı son albümdür.

2001 yılında God Hates Us All albümü çıkar. İlk kapağında, İncil`in üstünde kanlar içinde Slayer yazmaktadır. Şarkı sözlerinin de sert bulunması sonucu Kerry King, "bu albümün sadece kötü bir gün geçiren ve tanrının onu sevmediğini düşünen kulları içindir" diye açıklama yaptı.

2002 yılında Paul Bostaph guruptan ayrıldı ve Dave Lombardo geri döndü.

Grup, 25 Temmuz 2006`da son albümü Christ Illusion`ı yayınladı.

Değişen üyeler

  • Paul Bostaph - Bateri
  • Jon Dette - Bateri
  • Tony Scaglione - Bateri


İstatistik



Diskografi

Albümler & Derlemeler
Yıl Başlık Etiket
1983 ``Show No Mercy`` Metal Blade Records
1984 ``Haunting The Chapel (EP)`` Metal Blade Records
1984 ``Live Undead (Canlı)`` Metal Blade Records
1985 ``Hell Awaits`` Metal Blade Records
1986 ``Reign in Blood`` Def Jam Records
1988 ``South of Heaven`` Def Jam Records
1990 ``Seasons in the Abyss`` Def American Records
1991 ``Decade of Aggression (Canlı)`` Def American Records
1994 ``Divine Intervention`` American Recordings
1995 ``Live Intrusion (Video)`` American Recordings
1996 ``Undisputed Attitude`` American Recordings
1998 ``Diabolus In Musica`` American Recordings
2001 ``God Hates Us All`` American Recordings
2003 ``War At The Warfield (Video)`` American Recordings
2003 ``Soundtrack To The Apocalypse (Kutu seti)`` American Recordings
2004 ``Still Reigning (Video)`` American Recordings
2006 ``Christ Illusion`` American Recordings


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

Diğer anlamları

Slayer

1. anlamı öldürmek, katlet, kılıçtan geçirmek, kesmek katletmek.
2. anlamı katil.

Slayer

Slayer İngilizce anlamı ve tanımı

Slayer anlamları

  1. (noun) One who slays; a killer; a murderer; a destrroyer of life.

Slayer tanım:

Kelime: slay
Söyleniş: 'slA
İşlev: verb
Türleri: slew /'slü/; also esp in sense 2 slayed; slain /'slAn/; slay·ing
Kökeni: Middle English slen, from Old English slEan to strike, slay; akin to Old High German slahan to strike, Middle Irish slachta stricken
transitive senses
1 : to kill violently, wantonly, or in great numbers; broadly : to strike down : KILL
2 : to delight or amuse immensely slayed the audience
intransitive senses : KILL, MURDER
synonym see KILL
- slay·er noun

Slayer ile eşanlamlı (synonym) kelimeler

Killer,

Slayer

İngilizce Slayer kelimesinin İspanyolca karşılığı.
s. asesino

Slayer

İngilizce Slayer kelimesinin Fransızca karşılığı.
n. tueur

Slayer

İngilizce Slayer kelimesinin Almanca karşılığı.
n. Mörder

Slayer

İngilizce Slayer kelimesinin İtalyanca karşılığı.
s. chi uccide, uccisore; (fam) assassino

Slayer

İngilizce Slayer kelimesinin Portekizce karşılığı.
s. assasssino, matador

Slayer

i. katil

Slayer

İngilizce Slayer kelimesinin Flemenkçe karşılığı.
zn. moordenaar

Slayer

n. one who slays, killer, murderer

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Slayer
Slayer