Sonuç İçin Yönetim (Kitap)

Kısaca: Peter Drucker, Sonuç İçin Yönetim ya da özgün adıyla ``Managing for Results`` kitabı, her biri üç ile sekiz bölüm içeren üç kısımdan oluşur. ...devamı ☟

Sonuç İçin Yönetim (kitap)
Sonuç İçin Yönetim (kitap)

{{Kitap |
Kitap_adı  =Sonuç İçin Yönetim|
Resim    = |
isbn_id   =975-101-250-3|
Yazarı    =Peter Drucker |
Basım_tarihi =1998 (1. Basım)|
Yayınevi   = İnkılap Kitabevi|
Dili     =Türkçe|
Türü     =İş ve yönetim |
}}


Peter Drucker, Sonuç İçin Yönetim ya da özgün adıyla ``Managing for Results`` kitabı, her biri üç ile sekiz bölüm içeren üç kısımdan oluşur. Yazar giriş bölümünde kitabın ana fikrini açıklarken, ne yapılması ve nasıl yapılabileceği hakkında bir bakış açısı, kavramlar ve yaklaşımlar sunar.

I. Kısım - ``İşi Anlamak`` sekiz bölümden oluşur. Bu bölüm Drucker`ın ``İş Gerçekleri`` diye tabir ettiği, herhangi bir işyerinde, herhangi bir zamanda karşılaşılabilecek şeyerle ilgilidir. Sonuçla, kaynaklar, çabalar, fırsatlar ve beklentiler arasındaki ilişkileri tartışır. Maliyet mekezleri ve maliyet yapılarından bahsederken, işi "dışarıdan" kavramaya yönelik metodları ele alır. 8. Bölüm ``Bu Bizim İşimiz``, birinci kısmın uzun bir özeti niteliğindedir.

II. Kısım - ``Fırsata Odaklanmak``, bir işin her ekonomik boyutunun fırsatlarının ve ihtiyaçlarının tartışıldığı kısımdır. Yazar bu kısımda, var olan işi daha etkin hale getirmeyi, iş potansiyelinin farkına varmayı ve yarının işini bugünden yapmayı ele alır.

III. ve Son Kısım - ``Performans için bir Program``, görüş ve kararların nasıl anlamlı bir performansa dönüştürülebileceğini tartışır. Odak noktaları ve iş hedefleri göz önüne alınarak, anahtar kararların nasıl alınabileceğinden bahseder. Bu süreç pek çok stratejik tercihin kullanılmasını gerektirir. Performans için yönetimsel yapılanmanın gereğini ele alır. Sonuç kısmında ise tepe yönetiminin ellerini taşın altına koyması kavramını vurgular.

Kitap yalın bir dille yazılmıştır. Kitabın 1964 yılında yazılmış olması ve içerisindeki örneklerin bir kısmının güncelliğini yitirmiş olmasına karşın, önerdiği yönetim araçları bugün hala güncelliğini korumaktadır.

Ayrıca bakınız

Popüler iş kitapları listesi

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.