Sophie Marceau

Sophie Marceau 17 Kasım 1966' doğumlu Fransız oyuncudur.

 Sophie Marceau, 1997 | birthname = Sophie Danií¨le Sylvie Maupu | birthdate = 17 Kasım 1966 | location = Paris, Fransa | deathdate = | deathplace = | othername = | yearsactive = | spouse = | homepage = | notable role = Cesur Yürek | academyawards = | baftaawards = | emmyawards = | cesarawards = Most Promising Actress (1983) | awards = Montrí©al World Film FestivalBest Director (2002) Cabourg Romantic Film FestivalBest Actress (2000) Cabourg Romantic Film FestivalBest Actress (1988)

Sophie Marceau`` 17 Kasım 1966` doğumlu Fransız oyuncudur. Cesur Yürek (Braveheart) ve The World is Not Enough filmeriyle ünlenmiştir.

Filmleri

Oyuncu Olarak
  • ``Les Femmes de l`ombre`` (2007)
  • ``La Disparue de Deauville`` (2007) – Lucie/Victoria
  • ``Anthony Zimmer`` (2005) – Chiara Manzoni
  • ``A ce soir`` (2004) – Nelly
  • ``Les clefs de bagnole`` (``The Car Keys)`` (2003)
  • ``Je reste!`` (2003) – Marie-Dominique Delpire
  • ``Alex & Emma`` (2003) – Polina Delacroix
  • ``Belphí©gor – Le fantí´me du Louvre`` (``Belphegor, Phantom of the Louvre``) (2001) – Lisa
  • ``La Fidí©lití©`` (``Fidelity``) (2000) – Clí©lia
  • ``The World Is Not Enough`` (1999) – Elektra King
  • ``A Midsummer Night`s Dream`` (1999) – Hippolyta
  • ``Lost & Found`` (1999) – Lila Dubois
  • ``Firelight`` (1997, by William Nicholson) – í‰lisabeth Laurier
  • ``Marquise`` (1997, by Ví©ra Belmont) – Marquise du Parc
  • ``Anna Karenina`` (1997) – Anna Karenina
  • ``Beyond the Clouds`` (1995)
  • ``Al di lí  delle nuvole`` (1995)
  • ``Braveheart`` (1995) – Princess Isabelle
  • ``La Fille de d`Artagnan`` (``The Daughter of D`Artagnan``) (1994) – Eloí¯se d`Artagnan
  • ``Fanfan`` (``Fanfan & Alexandre``) (1993) – Fanfan
  • ``La Note bleue`` (``The Blue Note``) (1991) – Solange Sand
  • ``Pour Sacha`` (``For Sacha``) (1991) – Laura
  • ``Pacific Palisades`` (1990) – Bernadette
  • ``Mes nuits sont plus belles que vos jours`` (``My Nights are more beautiful than your Days``) (1989) – Blanche
  • ``Chouans!`` (1988) – Cí©line
  • ``L`í©tudiante`` (``The Student``) (1988) – Valentine Ezquerra
  • ``Descente aux enfers`` (``Descent Into Hell``) (1986) – Lola Kolber
  • ``Le Flics`` (``Police``) (1985) – Norya
  • ``L`Amour braque`` (``Mad Love``) (1985) – Mary
  • ``Joyeuses Paques`` (``Happy Easter``) (1984) – Julie
  • ``Fort Saganne`` (1984) – Madeleine de Saint-Ilette
  • ``La Boum 2`` (1982)
  • ``La Boum`` (``The Party``) (1980) – Victoire Beretton


Senaryo Yazarı ve Yönetmen Olarak

Linkler

  • [1] Sophie Marceau, IMDB
  • [2] Sophie Marceau, NNDB
  • [3] sinema.com


Kaynaklar

Vikipedi

Filmleri (56)

Son filmleri

On l'appelait Roda
On l'appelait Roda

Mme Mills, une voisine si parfaite
Mme Mills, une voisine si parfaite

Mme Mills, une voisine si parfaite
Mme Mills, une voisine si parfaite

Filmografi

Sene Film adı
1980 La Boum Vic(toire) Berreton rolünde
1982 La Boum 2 Vic(toire) Beretton rolünde
1984 Fort Saganne Madeleine rolünde
1984 Joyeuses Pâques Julie rolünde
1985 L'Amour braque Mary rolünde
1985 Police Noria rolünde
1986 Descente aux enfers Lola Kolber rolünde
1988 Chouans! Céline rolünde
1988 L'Étudiante Valentine Ezquerra rolünde
1989 Mes nuits sont plus belles que vos jours Blanche rolünde
1990 Pacific Palisades Bernadette rolünde
1991 La Note Bleue Solange Sand rolünde
1991 Pour Sacha Laura rolünde
1993 Fanfan Fanfan rolünde
1994 La Fille de d'Artagnan Eloïse d'Artagnan rolünde
1995 L'aube à l'envers Yönetmen
1995 Cesur Yürek (Braveheart) Princess Isabelle rolünde
1995 Bulutların Ötesinde (Al di là delle nuvole) La ragazza parricida rolünde
1997 Anna Karenina Anna Karenina rolünde
1997 Marquise Marquise rolünde
1997 Firelight Elisabeth Laurier rolünde
1997 Firelight Elisabeth Laurier rolünde
1999 Lost & Found Lila rolünde
1999 Bir Yaz Gecesi Rüyası (A Midsummer Night's Dream) Hippolyta rolünde
1999 James Bond: Dünya Yetmez (The World Is Not Enough) Elektra King rolünde
2000 La fidélité Clélia rolünde
2001 Belphégor - Le fantôme du Louvre Lisa / Belphegor rolünde
2001 Les enfants de La Boum
2002 Parlez-moi d'amour Yönetmen
2002 Bond Girls Are Forever Elektra King (archive footage) rolünde
2003 Alex & Emma Polina Delacroix rolünde
2003 Je reste ! Marie-Dominique Delpire rolünde
2005 Anthony Zimmer Chiara rolünde
2005 À ce soir Nelly rolünde
2007 La Disparue de Deauville Senaryo
2007 La Disparue de Deauville Yönetmen
2007 La Disparue de Deauville Victoria rolünde
2008 Değiş Tokuş (De l'autre côté du lit) Ariane Marciac rolünde
2008 Les Femmes de l'ombre Louise Desfontaines rolünde
2008 LOL (Laughing Out Loud) Anne rolünde
2009 Dönüşüm (Ne te retourne pas) Jeanne rolünde
2009 L'Homme de Chevet Muriel rolünde
2010 L'Âge de raison Margaret / Marguerite rolünde
2011 Belmondo, itinéraire... Herself rolünde
2012 La France Sauvage Narrator (voice) rolünde
2012 Mutluluk Asla Yalnız Gelmez (Un Bonheur n'arrive jamais seul) Charlotte Posche rolünde
2012 Le Cerveau d'Hugo Narration rolünde
2013 Arrêtez-moi La coupable rolünde
2014 İlk Görüşte Aşk (Une rencontre) Elsa rolünde
2014 Tu veux ou tu veux pas Judith rolünde
2015 Une histoire d'âme Viktoria rolünde
2016 La Taularde Mathilde Leroy rolünde
2018 Mme Mills, une voisine si parfaite Yazar
2018 Mme Mills, une voisine si parfaite Yönetmen
2018 Mme Mills, une voisine si parfaite Hélène rolünde
2018 On l'appelait Roda


İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Sophie Marceau ilgili konular

  • Kahkaha

    ''Kahkaha'' (Özgün adı: ''LOL (Laughing Out Loud)''), 2008 yapımı Fransız komedi filmi. Filmin yönetmeni aynı zamanda Delgado Nans ile birlikt
  • Marcel Marceau

    Marcel Marceau (d. 1923, Strasbourg - ö.
  • Sophie Marceau

    Sophie Marceau 17 Kasım 1966' doğumlu Fransız oyuncudur.
  • Cansel Elçin

    Cansel Elçin (1974) Türk sinema ve televizyon oyuncusu.
  • Braveheart

    Cesur Yürek; (İngilizce: Braveheart) Mel Gibson'in yönettiği ve başrolünü oynadığı tarihî, yarı kurgusal film. William Wallace'ın hayatı
  • Cesur Yürek

    Mel Gibson`in yönettiği ve başrolünü oynadığı bu epik yapım, Türkiye sinemalarında yıllarca gösterilerek bir rekora imza atmıştır.
  • Anna Karenina (anlam ayrım)

    * Anna Karenina (roman) Lev Tolstoy` un romanı
  • Anna Karenina (anlam ayrımı)

    Anna Karenina (roman) Lev Tolstoy' un romanı
  • Dünya Yetmez

    Dünya Yetmez, 1999 yılı yapımı James Bond serisinin 19. filmidir. Robert King adlı çok zengin bir petrol kralı, uluslararası bir teröristin
  • Isabelle (Fransa)

    Isabelle (1295 - 22 Ağustos 1358), İngiltere kralı II. Edward'ın karısı. Kocasının 1327'de tahttan indirilmesinde önemli rol oynamıştır.
Sophie Marceau
Sophie Marceau