Suna Selen   (d. 1939 - İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Suna Selen

Suna Selen   (d. 1939 - İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Münir Özkul ve Güner Sümer`le bir süre evli kalmıştır. Oyuncu ve sunucu Güner Özkul`un ve oyuncu Sinan Sümer`in annesidir. Bir dönem modellik yapmıştır.

Atatürk Kız Lisesi ve Beşiktaş Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Aynı zamanda sanat yönetmenliği yapmakta olup, üniversite`de 1 Yıl Akademi Resim, 1 Yıl Hukuk, 1 Yıl Felsefe-Sosyoloji eğitimi almıştır. Bir çok sinema filmi ve dizide rol almıştır. Suna Selen en son, Zincirbozan filminde Rahşan Ecevit`i canlandırmıştır. Sanatçı, Çasod üyesidir.



Ödülleri









Filmografisi

  • Zincirbozan - 2007
  • Tutkunum Sana - 2006
  • Kızlar Yurdu -2006
  • Doktorlar - 2006
  • Yeniden Çalıkuşu - 2005
  • Nehir - 2005
  • Cemalim - 2005
  • Büyü - 2004
  • Yadigar - 2004
  • Kısmet - 2004
  • Beş Kollu Avize - 2004
  • Yağmur Zamanı - 2004
  • Bulutları Beklerken - 2003
  • Sihirli Annem - 2003
  • Hızma - 2002
  • Gönderilmemiş Mektuplar - 2002
  • Benimle Evlenir misin - 2001
  • Fidan Hanım`a Ne Oldu - 2001
  • Samyeli - 2000
  • Halk Çocuğu - 2000
  • Zümrüt / Gözlerim Aklına Gelirse - 2000
  • Doğum Yeri Absürdistan - 1999
  • Mektup - 1997
  • Babaanne - 1997
  • Sırtımdan Vuruldum - 1997
  • Devridaim - 1997
  • Şahmaran - 1993
  • Yaz Yağmuru - 1993
  • Yaz Evi - 1993
  • Piano Piano Bacaksız - 1992
  • Sarı Tebessüm - 1992
  • Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri - 1992
  • Kurt Kanunu - 1991
  • Ölür Ayak - 1991
  • Issızlığın Ortası - 1991
  • Lüküs Hayat - 1989
  • 077 Hızır - Acil Servis - 1988
  • Bir Tren Yolculuğu - 1988
  • Keşanlı Ali Destanı - 1988
  • Su da Yanar - 1987
  • Unutamadığım - 1987
  • Ateşten Günler - 1987
  • Oteldeki Cinayet - 1986
  • Çalıkuşu - 1986
  • Bugünün Saraylısı - 1985
  • Fırtına Gönüller - 1984
  • Çocuklar Çiçektir - 1983
  • Can Kurban - 1983
  • Gecelerin Kadını - 1983
  • İffet - 1982
  • Faize Hücum - 1982
  • At - 1981
  • Aşka Dönüş - 1981
  • Kürtaj - 1981
  • Kan Bağı - 1981
  • Hınç - 1976
  • Sahte Kabadayı - 1976
  • Oy Emine - 1975
  • Esir Hayat - 1974
  • Yüreğimde Yare Var - 1974
  • İstek - 1974
  • Dertli - 1973
  • Evlat Acısı - 1973
  • Kaderim - 1973
  • Hudutların Kartalı - 1973
  • Bir Pınar ki - 1972
  • Paprika Gaddarın Aşkı - 1972
  • Ölüm Korkusu - 1972
  • Yetimler Ahı - 1972
  • Para - 1972
  • İki Ruhlu Kadın - 1971
  • Binbir Gece Masalları - 1971
  • Sinderella Kül Kedisi - 1971
  • Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
  • Kerem İle Aslı - 1971
  • Fatoş Sokakların Meleği - 1971
  • Ayşecik Ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde - 1971
  • Bir Genç Kızın Romanı - 1971
  • Senede Bir Gün - 1971
  • Pamuk Prenses Ve 7 Cüceler]] - 1970
  • Küçük Hanımın Şoförü - 1970
  • Sürtüğün Kızı - 1967
  • Silahları Ellerinde Öldüler - 1967
  • Suçlu Çocuklar - 1965
  • Kezban - 1963
  • Üç Çapkın Gelin - 1963
  • Sevimli Haydut - 1961
  • Kalp Yarası - 1961
  • Dikenli Gül - 1961
  • Kolsuz Bebek (Üç Öykülü Film) - 1961
  • Mahalle Arkadaşları - 1961
  • Izdırap Çocuğu - 1960
  • Gecelerin Ötesi - 1960


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar