Suriye kanarya (Serinus syriacus ), ispinozgiller (Fringillidae) familyasından bir kuş türü.

Suriye kanaryası

Taksokuş | ad = Suriye kanaryası | statü = VU | alem = Animalia | şube = Chordata | sınıf = Aves | takım = Passeriformes <br />(<small>Ötücü kuşlar</small>) | familya = Fringillidae <br />(<small>İspinozgiller</small>) | cins = Serinus | tür = S. syriacus | ikili_ad = Serinus syriacus | ikili_ad_yazar = Bonaparte, 1851



Suriye kanarya (``Serinus syriacus``), ispinozgiller (Fringillidae) familyasından bir kuş türü.

Fiziksel özellikleri



Parlak sarı ve soluk gri tüylerle güzelce renklidir. Gözler büyüktür, ve parlak sarı bir halkayla kuşatılmıştır. Gaga gri ve bacaklar soluk pembemsi gri renktedir.

Yaşam şekli



Kayalık alanlar ve otlaklarda yaşarlar ve çoğunlukla otların tohumlarını yerler.

Dört soluk mavi, parlak yumurtalar, Mayıs ve Haziran`da bırakılır ve dişi bunları 12-14 gün kuluçkaya yatırır.

Dağılımı



Ürdün`deki popülasyon, kışın yerel hareketler yapar ama Lübnan, İsrail ve Suriye`deki kuşlar, Mısır, Türkiye ve Irak`ta kışı geçirmek için göç ederler.

<br clear="all">

Dış bağlantılar

IUCN2006|değer biçenler=BirdLife International|yıl=2006|id=40405|başlık=Serinus syriacus|alınma=14 Ekim 2006 species-ufak|Serinus syriacus

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar