Söylemez Çetesi

Kısaca: Söylemez Çetesi olarak anılan ve yaralama, adam kaçırma ve alıkoyma gibi organize suçlar işlediği belirlenen çetenin elemanlarından emekli astsubay başçavuş Mehmet Faysal Söylemez, Jandarma Üsteğmen Can Köksal, Dr. Mehmet Sena Söylemez, ve Fevzi Şahin, Haziran 1996'da Adana - Pozantı TEM Otoyolu'nda güvenlik kuvvetleriyle girdikleri silahlı çatışma sonucu ele geçirildi. Sanıkların sorgulamaları sonucu elde edilen bigiler doğrultusunda yapılan operasyonlarda olayla ilgili olduğu tespit edilen ...devamı ☟

Söylemez Çetesi olarak anılan ve yaralama, adam kaçırma ve alıkoyma gibi organize suçlar işlediği belirlenen çetenin elemanlarından emekli astsubay başçavuş Mehmet Faysal Söylemez, Jandarma Üsteğmen Can Köksal, Dr. Mehmet Sena Söylemez, ve Fevzi Şahin, Haziran 1996'da Adana - Pozantı TEM Otoyolu'nda güvenlik kuvvetleriyle girdikleri silahlı çatışma sonucu ele geçirildi.

Sanıkların sorgulamaları sonucu elde edilen bigiler doğrultusunda yapılan operasyonlarda olayla ilgili olduğu tespit edilen ikisi Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu, üçü Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu, biri Jandarma Genel Komutanlığı mensubu olmak üzere toplam altı askeri personel, üç emniyet mensubu ve yedi sivil, toplam 16 sanık yakalandı.

Operasyonlarda yedi tabanca, 14 şarjör, 300 fişek, 50 gram C - 4 patlayıcı, iki parça C - 3 TNT, üç fünye, 186 bin 900 DM döviz ve 155 milyon lirayla ele geçirildi.

Soruşturma sürerken, Söylemez kardeşlerin beyin takımını oluşturduğu çete üyelerine yardım ettiği, bu kişilerden rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan ve gıyabi tutuklu olarak aranan, asayişten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Gökçetin, Asayiş Şube eski Müdürü Sedat Demir ve Cinayet Bürosu eski Amiri Erdal Durmaz iki ayrı operasyonla yakalandı.

Son yılların en büyük suç organizasyonu iddiasında polis, asker, sivil karışımı, 25 kişilik Söylemez Kardeşler Çetesi'nin ordudan ve emniyetten destek gördüğü, Suriye Gizli Servisi ile bağlantılı oldukları öne sürüldü.

Çeşitli illerde yaptıkları öne sürülen 13 eylemden dokuz ayrı dava açıldı. "Çete kurmak" suçlamasının yöneltildiği 25 kişilik davanın tutuklu sanıkları ilk duruşmada tahliye edildi. Ardından Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ömer Çetinsaya'nın gasp edilmesi, polis memurlarının silahlarının gasp edilmesi ve Sait Aydın'ın ölümü olayıyla ilgili davada da tahliye kararı çıktı.

Ancak Aralık 1997'de karara bağlanan bu davada mahkeme, tutuklu sanıklar Mehmet Faysal Söylemez'i zorla adam alıkoymak, zorla senet imzalattırarak hisse devrini gerçekleştirmekten suçlu bularak, 18 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırdı. Ahmet Söylemez de zorla adam alıkoymak ve senet imzalattırmak suçlarında yardım etmekten 9 yıl 2 ay ağır hapis ve polise silahla direnmekten de 3 ay 10 gün hapis cezasına mahkum oldu.

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.