Ta'dil-I Erkan

Kısaca: Ta'dil-i Erkan namazın vaciplerinden biri. Namazın belli yerindeki rükünleri doğru yapmak. Namazı belli tertip ve düzene uygun olarak ve hakkını vererek kılmak. Ta'dil-i erkan, namazda beş yerde hareketsiz durmaktır. Rükuda, secdelerde, rükudan doğrulunca ve iki secde arasında, her uzuv hareketsiz olduktan sonra biraz durmaktır. ...devamı ☟

Ta'dil-i Erkan namazın vaciplerinden biri. Namazın belli yerindeki rükünleri doğru yapmak. Namazı belli tertip ve düzene uygun olarak ve hakkını vererek kılmak. Ta'dil-i erkan, namazda beş yerde hareketsiz durmaktır. Rükuda, secdelerde, rükudan doğrulunca ve iki secde arasında, her uzuv hareketsiz olduktan sonra biraz durmaktır.

Her namazın beş yerinde ta'dil-i erkana riayet etmek vaciptir. Farz olduğu da bildirilmiştir. Namazı, ta'dil-i erkan üzere kılmak demek, namazın kıyam, rüku ve secdelerini tam olarak yapmak demektir. Rükuda en az üç tesbih miktarı, üç kere “Sübhane rabbiyel azim” diyecek kadar durmak; secdelerde üç kere “Sübhane rabbiyel-a'la” diyecek kadar durmak; rükudan doğrulunca, “Sübhanallah” diyecek kadar tam dik oturmak lazımdır. Namazda ta'dil-i erkanı unutarak terk eden sehv secdesi yapar. Bile bile terk eden günah işlemiş olur ve namazı eksik kalır. Böyle kılınan namazı iade etmek gerekir.

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.