Tamer Yiğit   Gerçek adı Tamer Özyiğitoğlu   (d. 1942 - Balıkesir)   Sinema sanatçısı.

Tamer Yiğit

Tamer Yiğit   Gerçek adı Tamer Özyiğitoğlu   (d. 1942 - Balıkesir)   Sinema sanatçısı.

İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi`nde öğrenciyken, Ses Dergisi`nin açtığı kapak yıldızı yarışmasını birincilikle kazanarak sinemaya girdi. 1973`te yapyığı evliliğin ardından 1979`da sinemadan uzaklaşan sanatçı, 1987 yılından sonra yeniden kameraların karşısına geçerek sinema ve dizi filmlerde roller aldı. Beş film senaryosu ve sinema için yazılmış bir film romanı vardır.

Filmografisi

  • Kurtlar Vadisi Pusu - 2007
  • Satıcı - 1999
  • Nilgün (2) - 1999
  • Nilgün - 1999
  • Kardeşler / Geschwister - 1997
  • Dünya Kadınla Güzel - 1996
  • Çiçek Taksi - 1995
  • Acı Zafer - 1994
  • Mümin ile Kafir - 1992
  • Yuva - 1990
  • Gönül Dostları - 1987
  • Aşkın Kanunu - 1978
  • Ölüm Yarışı - 1978
  • Cemal - 1977
  • Hedefteki Adam - 1977
  • Kaçaklar - 1977
  • Yaşamak Güzel Şey - 1977
  • Zehirli Çiçek - 1977
  • Çifte Nikah - 1977
  • Vur Gözünün Üstüne - 1977
  • Tilki Payı - 1976
  • Gurbetçiler Dönüyor - 1976
  • Günahkar - 1976
  • Kader Utansın - 1976
  • Kanunun Kuvveti - 1976
  • Kaybolan Saadet - 1976
  • Korkunç Şüphe - 1976
  • Tepedeki Ev - 1976
  • Atmaca Ali - 1976
  • Cezanı Çekeceksin - 1976
  • Horoz Gibi Maşallah - 1975
  • Anasının Kızı - 1975
  • Dur Geliyorum - 1975
  • Erkeğim Benim - 1975
  • Aklın Durur - 1975
  • Fıstıklar - 1975
  • Halime`nin Kızları - 1975
  • Randevu - 1975
  • Sıra Sende Yosma - 1975
  • Vur Tatlım - 1975
  • Bekaret Kemeri - 1975
  • Pusu - 1974
  • Kalleş - 1974
  • Zindan - 1974
  • Palavracılar - 1974
  • Şehitler - 1974
  • Yılan Yuvası - 1974
  • Fedai - 1974
  • Gel Gardaş Gel - 1974
  • Namus Belası - 1974
  • Reşo / Vatan İçin - 1974
  • Azap - 1973
  • Kızgın Toprak - 1973
  • Patron - 1973
  • Harman Sonu - 1973
  • Irgat - 1973
  • Kurt Kapanı - 1973
  • Tuzak - 1973
  • Yabancı - 1973
  • Kara Toprak - 1973
  • Toprak Ana - 1973
  • Acı Sevda - 1972
  • Şehvet - 1972
  • Tehlikeli Görev - 1972
  • Vahşi Aşk - 1972
  • Hacı Murat`ın İntikamı - 1972
  • Kalleşler - 1972
  • Ya Sev Ya Öldür - 1972
  • Aşka Selam Kavgaya Devam - 1972
  • Bela Mustafa - 1972
  • Fırtına Kemal - 1972
  • Vur Gardaş Vur - 1972
  • Yıldırım Ajan - 1972
  • Merhaba Tatlım - 1972
  • Dadaloğlu`nun İntikamı - 1972
  • Kin Silah Ve Namus - 1971
  • Kızgın Yabancı - 1971
  • Kazanova Niyazi - 1971
  • Batakhaneler Kralı - 1971
  • Beş Hergele - 1971
  • Bilardo Kazım - 1971
  • Çamur Şevket - 1971
  • Dadaloğlu - 1971
  • Ölümünü Kendin Seç - 1971
  • Bir Çuval Para - 1970
  • Ecel Teri - 1970
  • Acımak - 1970
  • İste Kölen Olayım - 1970
  • Yazı mı Tura mı - 1970
  • Kanun Kaçakları - 1970
  • Ölüme Giden Yol - 1969
  • Sabırtaşı - 1969
  • Ebu Müslim Horasani - 1969
  • Günahını Ödeyen Kadın - 1969
  • Kaderden Kaçılmaz - 1969
  • Kardeş Kanı - 1969
  • Ölüm Şart Oldu - 1969
  • Ringo Vadiler Kaplanı - 1969
  • Sazlı Damın Kahpesi - 1969
  • Yaşamak Hakkımdır - 1969
  • Zorro`nun İntikamı - 1969
  • Sevdalı Gelin - 1969
  • Kınalı Keklik - 1969
  • Zorro Kamçılı Süvari - 1969
  • Menderes Köprüsü - 1968
  • Hakanlar Savaşı - 1968
  • Gelincik Tarlası - 1968
  • Ölümsüz Adam - 1968
  • Kara Güneş - 1968
  • Belalı Beşler - 1968
  • Derebeyi - 1968
  • Kara Pençe - 1968
  • Kışlalar Doldu Bugün - 1968
  • Maskeli Beşlerin Dönüşü - 1968
  • Maskeli Beşler - 1968
  • Üvey Ana - 1967
  • Dördü de Seviyordu - 1967
  • Gül Ağacı - 1967
  • Akbulut, Malkoçoğlu Ve Karaoğlan`a Karşı - 1967
  • Sen Benimsin - 1967
  • Erkek Adam Sözünde Durur - 1967
  • Zehirli Dudaklar - 1967
  • Anjelik Osmanlı Saraylarında - 1967
  • Namus Belası - 1967
  • Aslan Yürekli Reşat - 1967
  • Boğaziçi Şarkısı - 1966
  • Biraz Kül Biraz Duman - 1966
  • Zehirli Kucak - 1966
  • Yosma - 1966
  • Aşkın Kanunu 1966
  • Yiğitler Ölmezmiş - 1966
  • Anadolu Kanunu - 1966
  • Fırtına Beşler - 1966
  • Milyonerin Kızı / İntikam Hırsı - 1966
  • Kalpsiz - 1966
  • Garip Bir İzdivaç - 1965
  • Aramızdaki Düşman - 1965
  • Dağ Çiçeği - 1965
  • Fırıldak Naci - 1965
  • Korkunç İntikam - 1965
  • Sokaklar Yanıyor - 1965
  • Seveceksen Yiğit Sev - 1965
  • Şekerli misin Vay Vay - 1965
  • Melek Yüzlü Caniler - 1965
  • Ölüm Çemberi - 1965
  • Kalbimdeki Serseri - 1965
  • Zennube - 1965
  • Kanlı Meydan - 1965
  • Babamız Evleniyor - 1965
  • Suçlular Aramızda - 1964
  • On Korkusuz Adam - 1964
  • Bana Derler Külhanlı - 1964
  • Hepimiz Kardeşiz - 1964
  • Kalbe Vuran Düşman - 1964
  • Son Tren - 1964
  • Ve Allah Gençleri Yarattı - 1964
  • Hayat Kavgası - 1964
  • Dağlar Bizimdir - 1964
  • Fedakar Öğretmen - 1964
  • Günahsız Katiller - 1964
  • Satılık Kızlar - 1964
  • Meyhaneci / Can Düşmanı - 1964
  • Çalınan Aşk - 1963
  • Bire On Vardı - 1963
  • Çapkın Kız - 1963
  • Sayın Bayan - 1963
  • Kendini Arayan Adam - 1963
  • Aşk Tomurcukları - 1963
  • Yakılacak Kitap 1963
  • Daima Kalbimdesin - 1962


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar