Tanita Tikaram (Doğumu: 21 Ağustos 1969). İngiliz pop-folk şarkıcısı ve şarkı sözü yazarı. Akustik gitar eşliğinde kısa şarkılar söyleyen bir şarkıcıdır. Henüz ergenlik dönemindeyken müzikte başarılar elde etmiştir. Sinema yıldızı Ramon Tikaram`ın kızkardeşidir.

Tanita Tikaram

Tanita Tikaram (Doğumu: 21 Ağustos 1969). İngiliz pop-folk şarkıcısı ve şarkı sözü yazarı. Akustik gitar eşliğinde kısa şarkılar söyleyen bir şarkıcıdır. Henüz ergenlik dönemindeyken müzikte başarılar elde etmiştir. Sinema yıldızı Ramon Tikaram`ın kızkardeşidir.

Hindistan-Fiji ve Malezya kökeninden gelen bir ailenin üyesidir. Babası İngiliz ordusunda subaydı. Tikaram, Almanya`nın Münster kentinde doğdu. Daha sonra ailesiyle birlikte İngiltere`nin Basingstoke kentine taşındı. 1988 yılında özellikle dünya çapında bir başarı elde eden "Twist in my Sobriety" adlı şarkının yer aldığı ``Ancient Heart`` albümünü yayımladı. Şarkı için Güney Amerika`da Gerard de Thame tarafından çekilen siyah-beyaz kliple ödül aldı. İkinci albümü olan ``The Sweet Keeper`` ile ününü pekiştirdi.

Diskografisi

  • ``Ancient Heart`` (1988)
  • ``The Sweet Keeper`` (1990)
  • ``Everybody`s Angel`` (1991)
  • ``Eleven Kinds of Loneliness`` (1992)
  • ``Lovers in the City`` (1995)
  • ``The Cappuccino Songs`` (1998)
  • ``Sentimental`` (2005)


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar