Tibet tilkisi

Tibet tilkisi (Vulpes ferrilata), köpekgiller (Canidae) familyasının az tanılan tilkilerinden biridir.

Tibet tilkisi

Taksokutu | renk = lightgreen | ad = Tibet tilkisi | resim = | statü = LC | trend = | alem = Animalia (<small>Hayvanlar</small>) | şube = Chordata (<small>Kordalılar</small>) | sınıf = Mammalia (<small>Memeliler</small>) | takım = Carnivora (<small>Etçiller</small>) | alttakım = Caniformia (<small>Köpeğimsiler</small>) | familya = Canidae (<small>Köpekgiller</small>) | oymak = Vulpini (<small>Asıl tilkiler</small>) | cins = Vulpes | tür= V. ferrilata | ikili_ad = Vulpes ferrilata | ikili_ad_yazar = (Hodgson, 1842)

Tibet tilkisi (``Vulpes ferrilata``), köpekgiller (Canidae) familyasının az tanılan tilkilerinden biridir.

Özellikleri

Tibet tilkisi 57-70 cm (+ 40-47 cm kuyruk) uzunluğa, ve 7 kg ağırlığa kadar varır. Uzun gür tüyleri soluk gri renk ve kum rengi arasında değişir. Sırtında sarımsı kahverengi bir çizgi vardır. Karın kısmı daha açık renkdir. Kuyruğunun ucu beyaz olur.

Dağılımı ve yaşam alanı

Yaşam alanı olarak Tibet, Nepal ve Çin`in sıra dağlarının düzlüklerini tercih eder. Hatta Nepal`in Mustang bölgesinde, 3000-4000 metre yükseklikte, yani artık bitki büyüyemiyen alanlarda görüldüğü bildirilmişdir. Taş yığınlarının altındaki boşluklara ve kayaların altına sığınır.

Beslenme

Başlıca kemiriciler, tavşanlar ve yerde yuva kuran kuşlar ile beslenir.

Üreme

Şubat ile Mayıs ayları arasında çiftleşip 2-5 yavru dünyaya getirirler.

Dış bağlantılar

species-ufak|Vulpes ferrilata

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar