Tijen Par

Kısaca: Tijen Par   (d. 16 Kasım 1936 - Edirne)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı, üniversite öğretim görevlisi. ...devamı ☟

Tijen Par   (d. 16 Kasım 1936 - Edirne)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı, üniversite öğretim görevlisi.

Ankara Devlet Konservatuvarı`ndan 1958 yılında mezun olan sanatçı, Haldun Taner`in ``Dışardakiler`` oyunuyla sahne hayatına başladı. Devlet Tiyatroları ve Gen-Ar Tiyatrosu`nda görev yaptı. Sinema ve dizi fiilmlerde rol aldı. Yönetmenlik denemesinde de bulunan Par, uzun süre seslendirme sanatçılığı yapmış olup, halen Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü`nde öğretim görevlisidir. Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Türkan Şoray`ı seslendirmiştir.

Rol aldığı bazı oyunlar





Filmografisi

  • Savcının Karısı - 2005
  • Yangın Ayşe - 1997
  • Yaz Evi - 1993
  • İnce Memet Vuruldu - 1975
  • Zalim - 1970
  • Yaşamak Haram Oldu - 1968
  • Kara Duvaklı Gelin - 1967
  • Kelepçeli Melek - 1967
  • Garipler Sokağı - 1967
  • İnce Cumali - 1967
  • Kamalı Zeybeğin İntikamı - 1967
  • Kamalı Zeybek Çakırcalı`ya Karşı - 1967
  • Zalimler - 1966
  • Zaloğlu Rüstem - 1966
  • Fatih`in Fedaisi - 1966
  • Su Testisi - 1966
  • Zorba - 1966
  • İbrahim Ethem İlahi Davet - 1966
  • Kır Atlı Efe - 1966
  • Arzunun Bedeli - 1966
  • Battal Gazi - 1966
  • Ölüm Busesi - 1966
  • Karacaoğlan - 1966
  • Babam Katil Değildi - 1966
  • Son Kuşlar - 1965
  • Kasımpaşalı - 1965
  • Büyük Şehrin Kanunu - 1965
  • İki Yavrucak - 1965
  • On Korkusuz Kadın - 1965
  • Cennet Fedaileri - 1965
  • Kasımpaşalı Recep - 1965
  • On Korkusuz Adam - 1964
  • Atçalı Kel Mehmet - 1964
  • Kral Arkadaşım - 1964
  • Dağlar Bizimdir - 1964
  • Çapkınım Hovardayım - 1964
  • Yiğitler Yatağı - 1964




Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Karacaoğlan'ın Kara Sevdası
3 yıl önce

başrollerinde Tijen Par ve Nuri Altınok'nin oynadığı yönetmenliğini ise Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1959 yapımı Türk filmidir. Tijen Par Nuri Altınok Kadir...

Kasımpaşalı Recep
2 hafta önce

başrollerinde Yılmaz Güney ve Tijen Par'ın oynadığı yönetmenliğini ise Nuri Akıncı'ın yaptığı 1965 yapımı Türk filmidir. Yılmaz Güney Tijen Par Selma Güneri Devlet...

Battal Gazi (film, 1966)
3 yıl önce

Gürses'tir. Battal Gazi rolünde Atilla Gürses vardır. Diğer oyuncular Tijen Par, Sevim Emre, Atif Kaptan ve Diclehan Baban'dır. Türkçe ve siyah-beyaz...

Kral Arkadaşım
3 yıl önce

Seden ve Zafer Davutoğlu'dur. Filmin başlıca oyuncuları, Ayhan Işık Tijen Par Nebahat Çehre Süleyman Turan Nubar Terziyan Kadir Savun Suna Pekuysal...

Sıralardaki Heyecan (film, 1976)
2 hafta önce

Güngör Sami Hazinses Bülent Avcı Güner Ümit Kamran Usluer Erhan Yazıcıoğlu Tijen Par Şener Şen Sinema portali IMDb'de Sıralardaki Heyecan SinemaTürk'te Sıralardaki...

Atçalı Kel Mehmet Efe (roman)
3 yıl önce

yönetmenliğinde beyaz perdeye de aktarılmıştır. Bu filmde Fikret Hakan, Tijen Par, Hayati Hamzaoğlu, Erol Taş ve Hüseyin Baradan gibi zamanın ünlü oyuncuları...

17. Afife Tiyatro Ödülleri
3 yıl önce

Okan Urun, Özlem Bahar Öç, Özlem Özhabeş, Serpil Tamur, Sevinç Erbulak, Tijen Par, Tolga Pulat, Tülay Erünsal, Vecihi Ofluoğlu, Vedat Demirci ve Yıldız...

Baş Belası (film, 1976)
2 hafta önce

1976 yapımı macera-komedi filmi. Gülşen Bubikoğlu ... Ayşe (seslendirme: Tijen Par) Robert Widmark ... Pıç Rıza (seslendirme: Pekcan Koşar) Sadri Alışık...