--}}

Tolga Örnek

Düzenle|Eylül 2007

1972 doğumlu yönetmen Robert Koleji`nden sonra eğitimine İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği`nde devam etti. Master için gittiği Amerika`da University of Florida`da Malzeme Bilimi üzerine master yaptı. Ancak çocukluğundan beri süregelen sinema merakı peşini bırakmadı. American University Sinema Bölümü`nde master yapmasının ardından yönetmenliğe adımını attı. Şimdiye kadar belgesel dalında filmler yapmış olan yönetmen, bir dönem Gelibolu Belgeseli`yle tartışma konusu olsa da, başarısıyla adından söz ettirdi.

Filmografisi

  • Atatürk (1998)
  • Kuruluştan Kurtuluşa Fenerbahçe (1999)
  • Topkapı Sarayı (1999)
  • Tanrıların Tahtı Nemrut Dağı (2000)
  • Çeliğin Kalbi Ereğli (2001)
  • Hititler (2003)
  • Gelibolu (2004)

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.