Tuluğ Çizgen, 27 Subat   Asıl adı; Nurdan Talu Çizgen Akarsu, doğum. 25 mayıs 1958   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Perihan Abla dizisinde oynadığı ``"Meraklı Melahat"`` karakteriyle tanınır.

Tuluğ Çizgen

Tuluğ Çizgen, 27 Subat   Asıl adı; Nurdan Talu Çizgen Akarsu, doğum. 25 mayıs 1958   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Perihan Abla dizisinde oynadığı ``"Meraklı Melahat"`` karakteriyle tanınır.





Yeditepe Oyuncuları gibi çeşitli özel tiyatrolarda çalışan sanatçı, sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. ATV`de "Aynalı Kahve" adlı bir programın sunuculuğunu üstlenen Çizgen, Antalya - Kaş`ta bir cafe işletmektedir.





Filmografisi



  • Recep İvedik - 2007
  • Aynı Çatı Altında - 2006
  • Seher Vakti - 2005
  • Çılgın Yuva - 2005
  • Sevda Tepesi - 2005
  • Emret Komutanım - 2005
  • Şöhret - 2005
  • Mürüvvetsiz Mürüvvet - 2004
  • Sihirli Lamba - 2004
  • Biz Boşanıyoruz - 2004
  • Büyükannenin Konağı - 2003
  • Şeytan Bunun Neresinde - 2002
  • Aşk Meydan Savaşı - 2002
  • Günah - 2001
  • Yaseminnamecik - 2000
  • Yarı Şakı Yarı Ciddi - 2000
  • En Güzel Güzel - 2000
  • Kızım ve Ben - 2000
  • Eşref Saati - 2000
  • İç Güveyi Billy - 1999
  • Can Dostum - 1999
  • Kadınlar Kulübü - 1999
  • Ayrılsak da Beraberiz - 1999
  • Ruhsar - 1997
  • Mesela Dedik - 1996
  • Hoşçakal İstanbul - 1996
  • Geceler - 1996
  • Evdekiler - 1995
  • Çılgın Yenge - 1994
  • Rüstemin Gazinosu - 1993
  • Sevgi Demeti - 1992
  • Herkesin Hayali - 1992
  • Hep Ezildim - 1989
  • Dilekçe - 1988
  • Rumuz Goncagül - 1987
  • Çil Horoz - 1987
  • Ödlek - 1986
  • İhanetin Darbesi - 1986
  • Milyarder - 1986
  • Perihan Abla - 1986
  • Sana Öyle Hasretim ki - 1985
  • Yaz Bitti - 1985
  • Körebe - 1985
  • Gazino Bülbülü - 1985
  • Assolist - 1985
  • Para Babası - 1985
  • Yanlış Numara - 1985
  • Kızlar Sınıfı Yarışıyor - 1985
  • Pehlivan - 1984
  • Üşütük - 1984
  • Dağınık Yatak - 1984
  • Karımı Gördünüz mü? - 1984
  • Ayrılık - 1984
  • Parkta Bir Sonbahar Günüydü - 1984
  • Seni Seviyorum - 1983
  • Üşütük - 1978




Linkler





sanatçı-taslak







Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar