Turgut Demirağ

thumb|right|Turgut Demirağ

Turgut Demirağ   (d. 1920, Sivas - ö. 1987 - İstanbul)   Sinema yönetmeni, yapımcı.

1939`da Amerika`da Southern California Üniversitesi`nin sinemacılık bölümünden mezun olan Demirağ, 1945`te Türkiye`de And Film adlı bir şirket kurdu. Türk Film prodüktörleri Cemiyeti (Film Yapımcıları Derneği) başkanlığı da yapan Turgut Demirağ sanatçı Melike Demirağ`ın babasıdır. Aynı zamanda bir filmde görüntü yönetmenliği yapıp, 17 filmin senaryosunu yazmıştır.

Ödülleri





Filmografisi (Yapımcı)

<table width="%90"> <tr> <td width="%45" valign="top">
  • Domatesler Ve Silahlar - 1974
  • Aynı Yolun Yolcusu - 1972
  • İpi Boynunda Bil - 1971
  • Kurşunla Selamlarım - 1971
  • Üç Kızgın Cengaver - 1971
  • Şampiyon - 1970
  • Ayrı Dünyalar - 1969
  • Esmerin Tadı Sarışının Adı - 1969
  • Fato / Ya İstiklal Ya Ölüm - 1969
  • Dişi Eşkiya - 1969
  • Hacı Murat Geliyor - 1968
  • Parmaksız Salih - 1968
  • Kafkas Kartalı - 1968
  • Abbase Sultan - 1968
  • Devlerin İntikamı - 1967
  • Gecekondu Peşinde - 1967
  • Bir Dağ Masalı - 1967
  • Kızıl Tehlike - 1967
  • Yalnız Adam - 1967
  • Hacı Murat - 1967
  • Harun Reşid`ın Gözdesi - 1967
  • Mahzun Gönüller - 1966
  • Kadın Avcılar - 1966
  • Yalancının Mumu - 1965
  • Kocamın Nişanlısı - 1965
  • İki Sene Mektep Tatili - 1964
  • Aşk ve Kin - 1964
  • Çanakkale Aslanları - 1964
  • Ankara`ya Üç Bilet - 1964
  • Dağ Başını Duman Almış - 1964
  • Genç Kızlar - 1963
  • Yabancı Kız - 1963
  • Süleyman Çelebi - 1962
  • Zorla Evlendik - 1962
  • Hazreti Ömer`ın Adaleti - 1961
  • Sepetçioğlu - 1961
  • Şeytanın Kılıcı - 1961
  • Cumbadan Rumbaya - 1960
  • Bir Kadın Tuzağı - 1958
  • Karasu - 1958
  • Çölde Bir İstanbul Kızı - 1957
  • Ada Sahillerinde - 1956
  • Günah Bizimdir - 1956
  • Kara Vadi - 1955
  • Ahretten Gelen Adam - 1954
  • Zıt Kardeşler Polis Hafiyesi - 1953
  • Drakula İstanbul`da - 1953
  • Bu Kız Böyle Düştü - 1952
  • Deli - 1952
  • Tanrı Şahidimdir - 1951
  • Evvel Zaman İçinde - 1951
  • Çakırcalı Mehmet Efe - 1950
  • İstanbul Geceleri - 1950
  • Parmaksız Salih - 1950
  • Akdeniz Korsanları - 1950
  • Üvey Baba - 1949
  • Fato / Ya İstiklal Ya Ölüm - 1949
  • Kanlı Taşlar - 1948
  • Hülya - 1947
  • Bir Dağ Masalı - 1947
</td> <td width="45%" valign="top">

Filmografisi (Yönetmen)

  • Domatesler Ve Silahlar - 1974
  • Aynı Yolun Yolcusu - 1972
  • Üç Kızgın Cengaver - 1971
  • Ayrı Dünyalar - 1969
  • Parmaksız Salih - 1968
  • Abbase Sultan - 1968
  • Felaket Kuşu - 1967
  • Bir Dağ Masalı - 1967
  • Kadın Avcılar - 1966
  • Kocamın Nişanlısı - 1965
  • Çanakkale Aslanları - 1964
  • Aşk ve Kin - 1964
  • Cumbadan Rumbaya - 1960
  • Karasu - 1958
  • Ahretten Gelen Adam - 1954
  • Evvel Zaman İçinde - 1951
  • Fato / Ya İstiklal Ya Ölüm - 1949
  • Kanlı Taşlar - 1948
  • Bir Dağ Masalı - 1947
  • Hülya - 1947
</td> </tr> </table>

Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar