Yılmaz Duru

Yılmaz Duru,   (d. 1933, Adana)   Oyuncu, yapımcı, yönetmen, senarist, dansçı.

Yılmaz Duru,   (d. 1933, Adana)   Oyuncu, yapımcı, yönetmen, senarist, dansçı.

Sanat hayatına başlangıcı, 1944 yılında "Ses" operetiyle sahneye çıkmasıyla gerçekleşen Duru, bir dönem profesyonel dansçılık yapmasının ardından 1954 yılında oyunculuğa başladı. Amerika`ya giderek dans öğretmenliği yaptı. Orada sinema ve televizyon üzerine eğitim alıp, Türkiye`ye döndükten sonra ``Tura Film`` adlı bir şirket kurarak yönetmenlik ve yapımcılığa başladı. Sovyet film yapımcılarıyla ortak çalışmalarda bulundu. Senaryolar yazdı. Sanat hayatında üç filmin de müziklerini yapmıştır.

Ödülleri



Filmografisi (oyuncu)



  • Çete - 1950
  • İki Ateş Arasında - 1954
  • Oyuncu Kız - 1955
  • Şeyh Ahmet`in Gözdesi - 1955
  • Çılgın Bakire - 1955
  • Kanlı Pınar - 1955
  • Fakir Kızın Kısmeti - 1956
  • Beni Şafakta Vurdular - 1957
  • Mahşere Kadar - 1957
  • Bir Dilim Ekmek - 1958
  • Tayfun - 1960
  • Ayrı Dünya - 1961
  • Kara Dut - 1961
  • Arzu - 1961
  • Sepetçioğlu - 1961
  • Hancı - 1961
  • Kırmızı Karanfiller - 1962
  • Aşk Güzeldir - 1962
  • Ağlama Sevgilim - 1962
  • Bir Aşk Günahı - 1962
  • Dilberler Yuvası - 1962
  • Süleyman Çelebi - 1962
  • Şeytan Bunun Neresinde - 1962
  • Ölmek İstiyorum - 1962
  • Kanun Der ki - 1962
  • Kelle Koltukta - 1962
  • Gecelerin Hakimi - 1963
  • Sevenler Ölmez - 1963
  • Nişan Yüzüğü - 1963
  • Çapraz Delikanlı - 1963
  • Kavgasız Yaşayalım - 1963
  • Beyoğlu Piliçleri - 1963
  • Yolcu - 1963
  • Bekarlık Sultanlıktır - 1963
  • Erkekler Ağlamaz - 1964
  • Kurşunum İmzamdır - 1964
  • Var mı Bana Yan Bakan - 1964
  • Ekmek Kavgası - 1965
  • Düşman Kardeşler - 1965
  • Ferhat ile Şirin - 1966
  • Dört Kurşun - 1966
  • Zalimler - 1966
  • Meydan Köpeği - 1966
  • Zorlu Düşman - 1966
  • Ana - 1967
  • Allaha Adanan Toprak - 1967
  • Azap Yolu - 1967
  • Mekansız Kurtlar - 1968
  • Bin Yıllık Yol - 1968
  • Cesur Yabancı - 1968
  • Büyük Öç - 1969
  • Öksüz Gülnaz - 1970
  • Erkek Gibi Ölenler - 1970
  • Susuz Yaz - 1973
  • Kaderim - 1973
  • Meyro - 1973
  • Silahın Elinde Kardeş - 1974
  • Dövüşe Dövüşe Öldüler - 1974
  • İnce Memed Vuruldu - 1975
  • Silah Kardeş Elinde - 1976
  • Kurban Olayım - 1976
  • Kükreyen Aslan - 1977
  • Bir Aşk Masalı - 1978
  • Acı Ekmek - 1984
  • Gün Uzar Yüzyıl Olur - 1988
  • Vahşetin Davulları - 1991
  • Acı Zafer - 1994
  • Dünya Kadınla Güzel - 1996


Filmografisi (yönetmen)



  • Erkekler Ağlamaz - 1964
  • Ekmek Kavgası - 1965
  • Meydan Köpeği -1966
  • Zalimler - 1966
  • Dört Kurşun - 1966
  • Azap Yolu - 1967
  • Büyük Cellatlar - 1967
  • İnce Cumali - 1967
  • Mekansız Kurtlar - 1968
  • Bin Yıllık Yol - 1968
  • Büyük Öç - 1969
  • Erkek Gibi Ölenler - 1970
  • Kanun Kaçakları - 1970
  • Adaletin Bu mu Dünya - 1971
  • Elvan - 1971
  • Acı Pirinç - 1972
  • Beyaz Kurt - 1972
  • İblis - 1972
  • Kara Doğan - 1972
  • Namus Borcu - 1973
  • Susuz Yaz - 1973
  • Meyro - 1973
  • Gün Akşam Oldu - 1974
  • Silahın Elinde Kardeş - 1974
  • İnce Memed Vuruldu - 1975
  • Silah Kardeş Elinde - 1976
  • Günahkar - 1976
  • Kader Torbası - 1976
  • Kurban Olayım - 1976
  • Kükreyen Aslan - 1977
  • Acı Ekmek - 1984
  • Süreyya - 1986
  • Kuşatma - 1986
  • Acı Zafer - 1994
  • Dünya Kadınla Güzel - 1996


Filmografisi (yapımcı)



  • Erkekler Ağlamaz - 1964
  • Ekmek Kavgası - 1965
  • Meydan Köpeği - 1966
  • Azap Yolu - 1967
  • Mekansız Kurtlar - 1968
  • Cesur Yabancı - 1968
  • Erkek Gibi Ölenler - 1970
  • Silahın Elinde Kardeş - 1974
  • İnce Memed Vuruldu - 1975
  • Günahkar - 1976
  • Kurban Olayım - 1976
  • Kükreyen Aslan - 1977
  • Gün Uzar Yüzyıl Olur - 1988
  • Acı Zafer - 1994
  • Dünya Kadınla Güzel - 1996


Filmografisi (senarist)



  • Erkekler Ağlamaz - 1964
  • Zalimler - 1966
  • Azap Yolu - 1967
  • Mekansız Kurtlar - 1968
  • Erkek Gibi Ölenler - 1970
  • Kanun Kaçakları - 1970
  • Beyaz Kurt - 1972
  • Bir Aşk Masalı - 1978
  • Acı Ekmek - 1984
  • Acı Zafer - 1994
  • Dünya Kadınla Güzel - 1996


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Yılmaz Duru ilgili konular

  • 12. Altın Film Festivali

    1974 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 11. organizasyonudur.
  • 12. Antalya Film Festivali

    1974 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 11. organizasyonudur.
  • 1974 Antalya Altın Portakal Film Festivali

    1974 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 11. organizasyonudur.
  • Yılmaz Duru

    Yılmaz Duru,   (d. 1933, Adana)   Oyuncu, yapımcı, yönetmen, senarist, dansçı.
  • Umut (film, 1970)

    ''Umut'', senaristliğini, yönetmenliğini, yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Güney'in yaptığı filmdir. Filmin oyuncu kadrosu
  • 11. Altın Portakal Film Festivali

    1974 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 11. organizasyonudur.
  • 13. Altın Portakal Film Festivali

    1976 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 18-26 Haziran 1976 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen, Altın Portakal Film Festivali'nin 13.'sü
  • 19. Altın Portakal Film Festivali

    19. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1-9 Ekim 1982 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen film festivalidir.
  • Zalimler

    Zalimler, 1966 tarihli, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı Türk filmi. 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde dram filmleri dalın