--}}

Yavuz Şeker

Yavuz Şeker,   (d. 1943, Samsun),   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Yavuz Şeker,   (d. 1943, Samsun),   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan sanatçı, 1961 yılında Şehir Tiyatroları kadrosuna girerek sanat hayatına adım atmıştır. 1963`te Şehir Tiyatroları`ndan ayrılarak, Gazanfer Özcan, Neşe Yulaç, Ulvi Uraz, ``Ankara Oyuncuları``, ``İstanbul Güçbirliği``, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu gibi özel tiyatro topluluklarında çeşitli oyunlarda roller üstlendi. 1974`te tekrar Şehir Tiyatroları`na dönen Şeker, sinema ve dizi filmlerde oynamanın yanısıra, reklam filmi, seslendirme çalışmaları da yapmakta ve radyo skeçlerinde yer almaktadır.



Filmografisi



  • Çiçek Taksi - 1995
  • Boy Aynası - 1993
  • Şıngırdak Şadiye - 1982
  • Gırgıriyede Şenlik Var - 1981
  • Gırgıriye - 1981 Muharrem
  • Tatlı Çarşamba - 1979
  • Korkusuz Korkak - 1979
  • Sakar Şakir - 1977


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.