Zakir Hüseyin (Hint: ज़ाकिर हुसैन, Urdu: زاکِر حسین), (d. 9 Mart 1951), Hindistanlı tabla ustası, kendisi gibi bir tabla ustası olan Üstad Allah Rakha`nın oğlu, Hindistan`ın en tanınmış klasik tabla müzisyeni.

Zakir Hüseyin (müzisyen)

Zakir Hüseyin (Hint: ज़ाकिर हुसैन, Urdu: زاکِر حسین), (d. 9 Mart 1951), Hindistanlı tabla ustası, kendisi gibi bir tabla ustası olan Üstad Allah Rakha`nın oğlu, Hindistan`ın en tanınmış klasik tabla müzisyeni.

Diskografisinden seçmeler

  • ``Sangam`` (2006)
  • ``Maestro`s Choice Series One - Alla Rakha & Zakir Hussain`` (2005)
  • ``Punjabi Dhamar`` (2004)
  • ``Raag Chandrakauns`` (2004)
  • ``Selects`` (2002)
  • ``And the Rhythm Experience`` (1998)
  • ``Essence of Rhythm`` (1998)
  • ``Magical Moments of Rhythm`` (1997)
  • ``Kirwani`` (1997)
  • ``Jog And Rageshri`` (1994)
  • ``Music of the Deserts`` (1993)
  • ``Flights of Improvisation`` (1992)
  • ``The One and Only`` (1992)
  • ``Tabla Duet`` (1988)
  • ``Making Music`` (1987)
  • ``Diga`` (1976)
  • ``Shakti`` (1975)
  • ``Rolling Thunder`` (1972)
  • ``Shanti`` (1971)


Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar