Zihni Küçümen

Zihni Küçümen (d. 16 Şubat 1929, İstanbul - ö. 26 Haziran 1996) Tiyatro sanatçısı, yönetmen, çevirmen ve yazar.

Zihni Küçümen (d. 16 Şubat 1929, İstanbul - ö. 26 Haziran 1996) Tiyatro sanatçısı, yönetmen, çevirmen ve yazar.

1975 yılında Milliyet Sanat Dergisi deneme yarışmasında ``birinci`` olan Zihni Küçümen, iyi bir oyuncu olmanın yanısıra, başarılı bir çevirmen ve yazardı. Devlet Tiyatrosunda ve Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda rol aldı, bir film senaryosu yazdı ve 13 filmde oynadı.

Kendisiyle uzun yıllar yakın arkadaş olan Hakkı Devrim, Radikal Gazetesi köşesi ``Cihannümadaki yazılarını, zaman zaman Zihni Küçümen`e hitaben yazmaktadır.

Eserleri

  • Burnumu Keser misiniz? - 1992 (film senaryosu)
  • Sığıntılar, Slawomir Mrozek, (çeviri) Can Yayınları, 1995
  • Si Minör Ortaköy, Zihni Küçümen, Remzi Kitabevi ,1993


Filmografisi

  • Perili Köşk - 2000
  • Kurtuluş - 1996
  • Hastane - 1993
  • Av Zamanı - 1988
  • Asılacak Kadın - 1986
  • Kupa Kızı - 1986
  • Gün Doğmadan - 1986
  • Çıplak Vatandaş - 1985
  • Hodja fra Pjort - 1985
  • Namuslu - 1984
  • Yorgun Savaşçı - 1979
  • At Gözlüğü - 1978
  • Naylon Leyla - 1961


Linkler



Sanatçı-taslak

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Zihni Küçümen ilgili konular

  • Metin And

    Metin And (d. 17 Haziran 1927, İstanbul – ö.
  • Radikal (gazete)

    Radikal, Doğan Yayın Holding tarafından 1996 yılından beri yayınlanan günlük gazetedir. Radikal İki, Radikal Kitap ve Radikal Hayat isimli ek
  • Dostlar Tiyatrosu

    Dostlar Tiyatrosu, İstanbul'da kurulu olan bir tiyatro topluluğudur. 1969 yılında Genco Erkal tarafından kurulan tiyatro, otuz beş yılda elli y
  • Kemal Kocatürk

    Kemal Kocatürk (d. 1964, İstanbul) İ.Ü. Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden 1989 yılında mezun oldu. 1993 yılı baharında “Usum yang
  • Zihni Küçümen

    Zihni Küçümen (d. 16 Şubat 1929, İstanbul - ö. 26 Haziran 1996) Tiyatro sanatçısı, yönetmen, çevirmen ve yazar.
  • Ali Meriç

    Ali Meriç (d.3 Nisan 1959, Alaşehir) Türk oyuncu, yönetmen ve yazar
  • Karımla Evleniyorum (oyun)

    Karımla Evleniyorum, Fransız oyun ve senaryo yazarı Jean Bernard Luc tarafından yazılan üç perdelik bir vodvil. Her vodvilde olduğu gibi yanl
  • 1975-1976 sezonunda Türkiye'de sahnelenen tiyatro oyunları

    1975 - 1976 sezonunda Türkiye'de sahnelenen tiyatro oyunları
  • 1976-1977 sezonunda Türkiye'de sahnelenen tiyatro oyunları

    1976-1977 sezonunda Türkiye'de sahnelenen tiyatro oyunları
  • İhsan Ata

    İhsan ATA (d. 03 Haziran 1980 Diyarbakır) Yazar, Oyuncu, Eğitmen, Eleştirmen== Hayatı ==İlk, Orta ve Lise tahsilini Gaziantep'te tamamladı. 199