Zihni Küçümen (d. 16 Şubat 1929, İstanbul - ö. 26 Haziran 1996) Tiyatro sanatçısı, yönetmen, çevirmen ve yazar.

Zihni Küçümen

Zihni Küçümen (d. 16 Şubat 1929, İstanbul - ö. 26 Haziran 1996) Tiyatro sanatçısı, yönetmen, çevirmen ve yazar.

1975 yılında Milliyet Sanat Dergisi deneme yarışmasında ``birinci`` olan Zihni Küçümen, iyi bir oyuncu olmanın yanısıra, başarılı bir çevirmen ve yazardı. Devlet Tiyatrosunda ve Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda rol aldı, bir film senaryosu yazdı ve 13 filmde oynadı.

Kendisiyle uzun yıllar yakın arkadaş olan Hakkı Devrim, Radikal Gazetesi köşesi ``Cihannümadaki yazılarını, zaman zaman Zihni Küçümen`e hitaben yazmaktadır.

Eserleri

  • Burnumu Keser misiniz? - 1992 (film senaryosu)
  • Sığıntılar, Slawomir Mrozek, (çeviri) Can Yayınları, 1995
  • Si Minör Ortaköy, Zihni Küçümen, Remzi Kitabevi ,1993


Filmografisi

  • Perili Köşk - 2000
  • Kurtuluş - 1996
  • Hastane - 1993
  • Av Zamanı - 1988
  • Asılacak Kadın - 1986
  • Kupa Kızı - 1986
  • Gün Doğmadan - 1986
  • Çıplak Vatandaş - 1985
  • Hodja fra Pjort - 1985
  • Namuslu - 1984
  • Yorgun Savaşçı - 1979
  • At Gözlüğü - 1978
  • Naylon Leyla - 1961


Linkler



Sanatçı-taslak

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar