Özcan Erdoğan

Kısaca: Özcan Erdoğan 1974’te Tunceli’de doğdu. İnönü Üniversitesinde işletme öğrenimi gördü. Üniversite yıllarında kartpostal ve fanzinler çıkarttı. ...devamı ☟

Özcan Erdoğan (1958 - .... ) 1958 yılında Aydın’ın Karacasu ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nü bitirdi.

Okulu bitirdikten sonra, Kaymakam mesleğine Muğla’da Kaymakam adayı olarak başladı. Sırasıyla Sinop-Gerze, Diyarbakır-Hani ve Çınar Kaymakamlıklarında bulunan Özcan Erdoğan, Körfez savaşı öncesi ve sonrasındaki Doğu ve Güneydoğu’nun son derece hassas olduğu, terörle mücadelenin daha bir önem kazandığı dönemde Diyarbakır’da Olağanüstü Hal Bölge Vali Yardımcılığı yaptı. Bu sürede özellikle Bölgede etkin ve güleryüzlü bir yönetimin oluşturulması yanında sivil toplum örgütlerinin koordinasyonu ile Peşmerge ve Sığınmacılar ve Bölgenin Sosyo-ekonomik yönden kalkındırılması için yapılan çalışmalarda görev aldı.

Daha sonra Mülkiye Müfettişliğine atanan Erdoğan, 1994 yılında Güneydoğu Sorunu ve Çözüm Önerileri raporunu hazırladı. 1996-1997 döneminde Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunda ülke göndeminin ilk sırasını teşkil eden bölücü terör ortamının ortadan kaldırılabilmesi için alınması gereken Sosyo-ekonomik tedbirler ile herşeyden önemlisi güven ortamının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yaptı.

55. Cumhuriyet Hükümeti döneminde Başbakanlıkta Danışman olarak görev aldı. Bu dönemde ağırlıklı olarak;

Doğu ve Güneydoğu’nun yeniden yapılanması, Olağanüstü halin geleceği, GKK Müessesesi, Pişmanlık Yasasının uygulanması, Terör nedeniyle bölgede yaşanan yer değiştirmeler, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi, Bölgede Acil Destek Programının Uygulanması ile Bölgede Sivil Toplum örgütleri’nin yönlendirilmesi gibi önemli proje ve çalışmaları yönlendirdi.

Özcan Erdoğan, evli ve bir çocuk babası.

misafir - 8 yıl önce
Özcan Erdoğan, 1974’te Tunceli’de doğdu. Üniversite yıllarında kartpostal ve fanzinler çıkarttı. 1995’te İstanbul’a yerleşti. Bir grup arkadaşıyla İmlasız dergisini çıkardı. İkaros Yayınları ve Karşı Yayınları’nın genel yayın yönetmenliğini ve Şiir Penceresi sitesinin editörlüğünü sürdürüyor. 1999’dan bu yana şiirleri, şiir üzerine yazı ve söyleşileri Budala, Kavram Karmaşa, Üç Nokta, Gösteri, Varlık, Edebiyat ve Eleştiri, Bahçe, Öteki-siz, Kül, Heves, E, Yom Sanat, Cumhuriyet Kitap, İmlasız, Bireylikler gibi dergilerde yayımlandı. Dâhiler ve Aşkları (2008) ve Tarihi Liderler ve Aşkları (2009) adlı kolektif iki kitabı bulunuyor. Horozu Düşen Hayat (2009) şairin ilk şiir kitabı.

Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.