Akiva Goldsman

Kısaca: Akiva J. Goldsman (doğum: 7 Temmuz 1962) Amerikalı film senaristi ve yapımcısıdır. 2001 yılında En iyi film dalında Akademi Ödülü kazanan ''Akıl Oyunları'' filmiyle En iyi uyarlama senaryo dalında Akademi Ödülü kazanmıştır. ...devamı ☟

Akiva J. Goldsman (doğum: 7 Temmuz 1962) Amerikalı film senaristi ve yapımcısıdır. 2001 yılında En iyi film dalında Akademi Ödülü kazanan Akıl Oyunları filmiyle En iyi uyarlama senaryo dalında Akademi Ödülü kazanmıştır.

Goldsman genellikle kar amaçlı ticari filmlerin senaryolarını yazmışır. Akıl Oyunları filminde çalıştığı Ron Howard ile 2005 yılında Cinderella Man ve 2006 yılında Da Vinci Şifresi adlı yapımlar ile tekrar çalıştı.

Hayatı ve kariyeri

Goldsman, 7 Temmuz 1962 tarihinde Tev Goldsman ve Mira Rothenberg çiftinin çocuğu olarak New York şehrinde doğdu. Tev Goldsman terapist, Mira Rothenberg ise çocuk psikoloğuydu. Middletown, Connecticut'taki Wesleyan Üniversitesi'nde ve New York City Üniversitesi'nde eğitim gördü. 1994 senesinde ilk senaryosu olan Silent Fall 'u yazdı. Aynı yıl yönetmen Joel Schumacher, Goldsman'ın The Client adlı senaryosunu filme çekti.

Goldsman 90'larda A Time to Kill ve Batman & Robin adlı yapımlar sayesinde Golden Raspberry Ödülleri'nde iki adaylık kazandı. Senaryosunu yazması için Brian Grazer tarafından teklif aldığı Akıl Oyunları filmi ile En iyi uyarlama senaryo dalında Akademi Ödülü kazandı. Akıl Oyunlar filminin yıldızı Russell Crowe'un oynadığı ve aynı filmin yönetmeni Ron Howard ile Cinderella Man'de yeniden çalıştı.

Filmografi

bgcolor="#B0C4DE" align="center" | | | | | | | |
Yıl Film Görev Not
1994 The Client Yazar
Silent Fall Yazar
1995 Batman Forever Writer Lee Batchler ve Janet Scott Batchler ile yazar
1996 A Time to Kill Yazar Golden Raspberry Award adaylığı
1997 Batman & Robin Yazar Golden Raspberry Award adaylığı
1998 Lost in Space Yapımcı, yazar
Practical Magic Yazar
1999 Deep Blue Sea Yapımcı
2001 A Beautiful Mind Yazar En iyi uyarlama senaryo dalında Akademi Ödülü
2004 Starsky & Hutch Yapımcı
Mindhunters Yapımcı
I, Robot Yazar Jeff Vintar ile yazar
2005 Constantine Yapımcı
Cinderella Man Yazar
Mr. & Mrs. Smith Yazar
2006 I'm Reed Fish Yürütücü Yapımcı
Poseidon Yapımcı
The Da Vinci Code Yapımcı
2007 The Cure Yürütücü Yapımcı TV pilot
I Am Legend Yapımcı, yazar
2008 Hancock Yapımcı
2009 Angels & Demons Yazar Yapım aşamasında


Bunları okuyun



Dış bağlantılar





Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Melekler ve Şeytanlar (film)
4 yıl önce

rolüyle, Ron Howard yönetmen olarak, Brian Grazer yapımcı olarak ve Akiva Goldsman senarist olarak geri döndü. Başta basit bir terörist grup tarafından...

Hancock (film)
4 yıl önce

olamayan John Hancock adlı bir süper kahraman anlatılıyordu. Senaryo Akiva Goldsman'a gönderildi. Tony Scott, Jonathan Mostow ve Gabriele Muccino gibi isimler...

Kara Kule (seri)
4 yıl önce

duyurdu. Universal Pictures'in üstlendiği Ron Howard yönetmenliğini, Akiva Goldsman ise senaryosunu yazacağı proje 18 Temmuz 2011'de iptal edildi. Mart...

Batman Daima
4 yıl önce

Batchler senaryoyu yazmaları için kiralandı. Akiva Goldsman, senaryoyu yeniden yazması için getirildi. Goldsman, 1994 yılının Haziran ayında yapım taslağı...

Batman & robin (film)
1 yıl önce

Haziran'ı olduğunu kararlaştırıp, yönetmen Joel Schumacher ve senarist Akiva Goldsman'ı önceki filmdeki görevlerine getirdiler. Schumacher, 1960'lardaki televizyon...

Matt Bomer
4 yıl önce

Station 76 adlı filmde Liv Tyler ve Patrick Wilson ile rol alacaktır. Akiva Goldsman'nın Winter Tale adlı filminin 2013 uyarlamasında da boy gösterecek olan...

Cinderella Man
1 yıl önce

Yönetmen Ron Howard Yapımcı Ron Howard, Akiva Goldsman, Brian Grazer, Penny Marshall Senarist Akiva Goldsman, Cliff Hollingsworth Oyuncular Russell Crowe...

Cinderella Man, Rení©e Zellweger, Ron Howard, Russell Crowe, İngilizce, Thomas Newman, Universal Studios, Craig Bierko, Paul Giamatti, ,
Batman (film serisi)
1 yıl önce

Batman vs. Superman filminin senaryosunu tekrar yazması için Akiva Goldsman kiralandı. Goldsman'ın 21 Haziran 2001'de biten taslağı şöyleydi; Bruce Wayne yaşadığı...