Diana Jean Krall, (d. 16 Kasım 1964) Kanadalı Caz piyanist ve şarkıcısı.

Diana Krall

Diana Jean Krall, (d. 16 Kasım 1964) Kanadalı Caz piyanist ve şarkıcısı.

Kanada` nın British Columbia eyaletine bağlı, Nanaimo kentinde müzisyen bir ailenin kızı olarak doğdu. 4 yaşında piano derslerine başladı. Gençliğinde ailesi Vancouver kentine yerleşti. Lise yıllarında küçük caz gruplarında çalmaya başladı. 15 yaşında Nanaimo`de ki restaurantlarda düzenli olarak çalmaya başladı.

17 yaşında Berkley Müzik Koleji`nden okumak için Vancouver Uluslararası Caz Festivali`nden burs kazandı ve 3 dönem okudu. Nanaimo`da ki piyano performansı Ella Fitzgerald`ın son dönemlerindeki hocası bas müzisyeni Ray Brown`ın dikkatini çekti. Ray Brown onu Los Angeles`a taşınması ve piyanist Jimmy Rowles ile çalışması için ikna etti. Bu Diana Krall`ın diğer ünlü hocalar ve prodüktörlerle tanışması için iyi bir fırsat oldu. 1990 yılında Newyork`a yerleşti.

Diana Krall, Britanya`lı müzisyen Elvis Castello ile Aralık 2003`de evlenmiştir.

Diskografi:



  • 2005 - Christmas Songs - (Verve Records)
  • 2004 - The Girl in the Other Room - (Verve Records)
  • 2002 - Live in Paris - (Verve Records)
  • 2001 - The Look of Love - (Verve Records)
  • 1999 - When I Look in Your Eyes - (Verve Records)
  • 1997 - Love Scenes - (Impulse! Records)
  • 1996 - All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio - (Impulse! Records)
  • 1994 - Only Trust Your Heart - (GRP Records)
  • 1993 - Stepping Out - (Justin Time Records)
  • 1989 (2002) - Heartdrops - (TCB, unauthorized) w/ Vince Benedetti


Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar