Diana Krall

Kısaca: Diana Jean Krall, (d. 16 Kasım 1964) Kanadalı Caz piyanist ve şarkıcısı. ...devamı ☟

Diana Jean Krall, (d. 16 Kasım 1964) Kanadalı Caz piyanist ve şarkıcısı.

Kanada` nın British Columbia eyaletine bağlı, Nanaimo kentinde müzisyen bir ailenin kızı olarak doğdu. 4 yaşında piano derslerine başladı. Gençliğinde ailesi Vancouver kentine yerleşti. Lise yıllarında küçük caz gruplarında çalmaya başladı. 15 yaşında Nanaimo`de ki restaurantlarda düzenli olarak çalmaya başladı.

17 yaşında Berkley Müzik Koleji`nden okumak için Vancouver Uluslararası Caz Festivali`nden burs kazandı ve 3 dönem okudu. Nanaimo`da ki piyano performansı Ella Fitzgerald`ın son dönemlerindeki hocası bas müzisyeni Ray Brown`ın dikkatini çekti. Ray Brown onu Los Angeles`a taşınması ve piyanist Jimmy Rowles ile çalışması için ikna etti. Bu Diana Krall`ın diğer ünlü hocalar ve prodüktörlerle tanışması için iyi bir fırsat oldu. 1990 yılında Newyork`a yerleşti.

Diana Krall, Britanya`lı müzisyen Elvis Castello ile Aralık 2003`de evlenmiştir.

Diskografi:

  • 2005 - Christmas Songs - (Verve Records)
  • 2004 - The Girl in the Other Room - (Verve Records)
  • 2002 - Live in Paris - (Verve Records)
  • 2001 - The Look of Love - (Verve Records)
  • 1999 - When I Look in Your Eyes - (Verve Records)
  • 1997 - Love Scenes - (Impulse! Records)
  • 1996 - All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio - (Impulse! Records)
  • 1994 - Only Trust Your Heart - (GRP Records)
  • 1993 - Stepping Out - (Justin Time Records)
  • 1989 (2002) - Heartdrops - (TCB, unauthorized) w/ Vince Benedetti


Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Diana
3 yıl önce

aktris) Diana Dors, (İngiliz aktris) Diana Kurien, (Hint aktris) Diana Nasrallah, (Araştırmacı) Diana Krall, (Popüler caz piyanisti ve şarkıcı) Diana Ross...

Cry Me a River
2 yıl önce

olarak dinledik. Justin Timberlake Barbra Streisand Björk Chris Connor Diana Krall Dinah Washington Elaine Paige Ella Fitzgerald Julie London Joan Baez...

Cry Me a River, 1953, Aerosmith, Björk, Caz, Cry Me a River (Justin Timberlake şarkısı), Diana Krall, Ella Fitzgerald, Julie London, Justin Timberlake, Klasik pop
Autumn Leaves
5 yıl önce

ise şarkıyı Nat King Cole seslendiriyordu. Stan Getz - 1955 Chet Baker Diana Krall Nat King Cole - 1956 Edith Piaf - 1956 Doris Day - 1957 Louis Armstrong...

Autumn Leaves, 1945, Caz, Chet Baker, Diana Krall, Edith Piaf, Frank Sinatra, Fransızca, Klasik pop, Miles Davis, Pop
Rumeli Hisarı Konserleri
2 yıl önce

Şebnem Ferah Hülya Avşar Sertab Erener Levent Yüksel Enrique Iglesias Ray Charles Natalie Cole Vanessa Mae Diana Krall Eiffel 65 Melanie C Enrico Macias...

Klasik pop
2 yıl önce

kullanılan bir terimdir. Bugün, "klasik pop", birçok popüler sanatçı (Diana Krall, Michael Bublé, Natalie Cole...) tarafından el üstünde tutulan bir terim...

Klasik pop, 1930, Amerikan, Anita O`Day, Caz, Diana Krall, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong, Michael Bublí©, Pop müzik
Love Is The Answer
6 yıl önce

bu albümde caz müziğe ağırlık verdiği belirtildi. Albümde Streisand, Diana Krall'la prodüktör olarak çalıştı. Barbra Streisand, albümün çıkışı nedeniyle...

Berklee College of Music
6 yıl önce

Quincy Jones; piyanistler Bruce Hornsby, Keith Jarrett, Hiromi Uehara ve Diana Krall; gitaristler John Petrucci, Steve Vai, Rivers Cuomo, Ian Thornley, Kevin...

La Vie En Rose
2 yıl önce

Connie Francis Cyndi Lauper Dalida Danny Chan Danny Vera Dean Martin Diana Krall Donna Summer Evelina Sašenko Grace Jones Hadiqa Kiyani Herb Alpert Iggy...

La Mí´me, 2008 BAFTA í–dülleri, Allmovie, Altın Küre, BAFTA, Edith Piaf, Gí©rard Depardieu, IMDb, Marion Cotillard, Oscar, Sylvie Testud