Diclehan Baban

Diclehan Baban   (d. 3 Mayıs 1934, İstanbul - ö. 3 Aralık 1978, İstanbul)   Şarkıcı, sinema oyuncusu.

Diclehan Baban

Diclehan Baban   (d. 3 Mayıs 1934, İstanbul - ö. 3 Aralık 1978, İstanbul)   Şarkıcı, sinema oyuncusu.



1950`li yıllarda İstanbul Radyosu`nda şarkı söyledi. Kamera karşısına geçişi 1960 yılında ``Şoför Nebahat`` filmiyle olmuştur. Genellikle "vamp", ya da "kötü ve sarışın kadın", "üvey anne", "şarkıcı" gibi tipleri canlandıran yardımcı oyuncu rollerinde yer aldı.





Filmografisi

  • Kanlı Sevda - 1974
  • Memleketim - 1974
  • Belalılar - 1974
  • Züleyha - 1973
  • Aşkın Kaderim Oldu - 1972
  • Saraylar Meleği - 1971
  • Sevdiğim Uşak - 1971
  • Çılgın Bakireler - 1971
  • Hesabı Görelim - 1971
  • Kiralık Katil - 1971
  • Mualla - 1971
  • Şerefimle Yaşarım - 1971
  • Katil Kim - 1971
  • Yaralı Ceylan - 1970
  • Günahımı Çekeceksin - 1970
  • Müthiş Türk - 1970
  • Güzel Şoför - 1970
  • Fatoş Talihsiz Yavru - 1970
  • Kara Gözlüm - 1970
  • Çalınmış Hayat - 1970
  • Şeytan Kayaları - 1970
  • Meçhul Kadın - 1970
  • Tehlikeli Oyun - 1970
  • Acı Yalan - 1969
  • Ana Yüreği - 1969
  • Aşk Yarası Derindir - 1969
  • Galatalı Fatma - 1969
  • Sokak Kedisi - 1969
  • Yanık Kaval - 1969
  • Devlerin Aşkı - 1969
  • Yaşayan Hatıralar - 1969
  • Asi Kabadayı - 1969
  • Gurbette Ölenler - 1969
  • Gülnaz Sultan - 1969
  • Kibar Ali - 1969
  • Hayat Kavgası - 1969
  • İnsanlar Yaşadıkça - 1969
  • Deli Murat - 1969
  • Bin Yıllık Yol - 1968
  • Kader Ayırsa Bile - 1968
  • Fantoma İstanbul`da Buluşalım - 1967
  • Karanfilli Kadın - 1966
  • Ah Güzel İstanbul - 1966
  • Kucaktan Kucağa - 1966
  • Nefesini Keseceğim - 1966
  • Battal Gazi - 1966
  • Siyahlı Kadın - 1966
  • Çiçekçi Kız - 1965
  • Bir Garip Adam - 1965
  • Üç Kardeşe Bir Gelin - 1965
  • Biz de Vatandaşız - 1965
  • Sıkı Dur Geliyorum - 1964
  • Hızlı Yaşayanlar - 1964
  • Dağ Başını Duman Almış - 1964
  • Avare Yavru Filinta Kovboy - 1964
  • Azrailin Habercisi - 1963
  • Ölüm Pazarı - 1963
  • Hancının Kızı - 1963
  • Kendini Arayan Adam - 1963
  • Bire On Vardı - 1963
  • Çapkın Hırsız - 1963
  • Acı Ve Tatlı - 1962
  • Geçti Buranın Pazarı - 1962
  • İkimize Bir Dünya - 1962
  • Karanlıkta Yaşayanlar - 1961
  • Sepetçioğlu - 1961
  • Şafakta Buluşalım - 1961
  • Yedi Günlük Aşk - 1961
  • Otobüs Yolcuları - 1961
  • Ve Allah Aptalları Yarattı - 1960
  • Küçük Kahraman - 1960
  • Elveda Hatıralar - 1960
  • Namus Uğruna - 1960
  • Şoför Nebahat - 1960




Linkler





sanatçı-taslak

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar