Dusty Springfield, (d. 16 Nisan 1939 – ö.

Dusty Springfield

{{Ünlü| adı=Dusty Springfield| Resim=Dustyspringfield.jpg| Doğum tarihi=16 Nisan 1939| Ölüm tarihi=2 Mart 1999| Doğduğu ülke=Londra,İngiltere| Meslek=Şarkıcı| }}

Dusty Springfield, (d. 16 Nisan 1939 – ö. 2 Mart 1999). İngiliz pop müzik şarkıcısı. 1960`larda başarılı bir dönem geçiren Springfield 1980`lerin sonlarında da başarılı bir "``geri dönüş``" ile kendinden sözettirmiştir.

Biyografi

Kariyer

İlk single`ı ``I Only Want to Be With You`` hem ABD`de hem de İngiltere`de başarılı oldu. Bunu birçok single ve albüm takip etti. Bunlardan birkaçı ``Stay Awhile``,``I Just Don`t Know What to Do With Myself`` ve ``Losing You``. Ardından kendisi için yazılan ``The Look of Love`` geldi ve bu şarkı ``Bond`` filminde kullanıldığı için Akademi Ödülü adayı oldu. 1964 yılında zamanının en büyük solo şarkıcısı oldu.

Özel Hayatı

Kendisini biseksüel ya da lezbiyen olarak tanımlamıştır.

Diskografi

  • A Girl Called Dusty (1964)
  • Stay Awhile-I Only Want to Be with You (1964)
  • Dusty (1964)
  • Ooooooweeee!!! (1965)
  • Ev`rything`s Coming up Dusty (1965)
  • You Don`t Have to Say You Love Me (1966)
  • Where Am I Going (1967)
  • The Look of Love (1967)
  • Dusty... Definitely (1968)
  • Dusty in Memphis (1969)
  • A Brand New Me (1970)
  • See All Her Faces (1972)
  • Cameo (1973)
  • It Begins Again (1978)
  • Living Without Your Love (1979)
  • White Heat (1982)
  • Reputation (1990)
  • A Very Fine Love (1995)


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

Dusty Springfield (Dusty Springfield) sözleri

Dusty Springfield tarafından albümünde söylenen Dusty Springfield adlı şarkının sözleri.

(blossom dearie / norma tanega)

Dusty springfieldthat’s a pretty name
It even sounds like a game
In a green fieldhobby horses play the dusty game when it’s may

Pink and paisley skies shining in green eyes
A magic pin wheel
London flowers in her hair

Dusty springfield
Silver starshine over crystal waters
Petals fall from her glance
Flowers sparkle
With a dew of morningfeathers float from her dance

Suddenly the song’s the thing
Fill your cupcome to the spring
And you’ll stand so still
And you’ll feel the thrill
Dusty springfieldthat’s a pretty name
Pretty as a pearl
What a pretty girl

Dusty Springfield (Wrestling Lyrics) sözleri

Wrestling Lyrics tarafından albümünde söylenen Dusty Springfield adlı şarkının sözleri.

In order to dance the bamba
In order to dance the bamba
You need a bit of grace
A bit of grace
For you I will be
for you I will be

I'm not a sailor
I'm not a sailor
I'm captain
I'm captain

Dance the bamba
Dance the bamba
no, no, no
Dance the bamba
Dance the bamba

In order to dance the bamba
In order to dance the bamba
You need a bit of grace
A bit of grace
For you I will be
for you I will be

Dance the bamba, hey
Dance the bamba
no, no, no
Dance the bamba
Dance the bamba

İlgili konuları ara

Yanıtlar