Oyuncu2

Elisabeth Shue

Oyuncu2 | bgcolour = | name = Elisabeth Shue | image = Elisabeth Shue in February 2006.jpg | imagesize = | caption = | birthname = Elisabeth Judson Shue | birthdate = 6 Ekim 1963 | location = Wilmington, Delaware, ABD | deathdate = | deathplace = | othername = | yearsactive = | spouse = Davis Guggenheim | homepage = | notable role = | academyawards = Aday: En İyi Kadın Oyuncu <br />1995 ``Leaving Las Vegas`` | baftaawards = Aday: En İyi Kadın Oyuncu <br />1995 ``Leaving Las Vegas`` | emmyawards = | goldenglobeawards = | sagawards = | tonyawards =



Elisabeth Shue (Elisabeth Judson Shue adıyla d. 6 Ekim 1963) Amerikalı sinema sanatçısıdır.

Elisabeth Shue, 1995 yılında Elveda Las Vegas (Leaving Las Vegas) filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında Akademi Ödülleri`ne aday gösterilmiştir.

Elisabeth Shue, 1984 yılında Harvard Üniversitesi`nden hukuk mezunu olmasına bir dönem kala Karate Çocuk (The Karate Kid) filmiyle Hollywood`a adım atmıştır. 2000 yılında okuluna geri dönen Shue, 8 Haziran 2000`de mezun olmuştur.



Filmografi

bgcolor="#CCCCCC"
Yıl !! Film !! Rol !! Notlar
1984 >| ``The Karate Kid`` || Ali Mills ||
1986 >| ``Link`` || Jane Chase ||
1987 >| ``Adventures in Babysitting`` || Chris Parker ||
1988 >| ``Cocktail`` || Jordan Mooney ||
1989 >| ``Back to the Future Part II`` || Jennifer Parker/McFly ||
1990 >| ``Back to the Future Part III`` || Jennifer Parker ||
1991 >| ``Soapdish`` || Lori Craven ||
1993 >| ``Heart and Souls`` || Anne ||
1995 >| ``Leaving Las Vegas`` || Sera ||Academy Award Nomination for Best Actress
1996 >| ``The Trigger Effect`` || Annie Kay ||
1997 >| ``The Saint`` || Dr. Emma Russell ||
1998 >| ``Palmetto`` || Mrs. Donnelly/Rhea Malroux ||
1999 >| ``Molly`` || Molly McKay ||
2000 >| ``Hollow Man`` || Linda McKay ||
2004 >| ``Mysterious Skin`` || Mrs. McCormick ||
2005 || ``Hide and Seek`` || Elizabeth ||
Inspired by a True Story`` || Lilly Crane ||
2007 || ``First Born`` || Laura ||
Gracie`` >| Lindsay Bowen ||
2008 || ``She Works Hard for the Money`` || Melinda Mucci || post production - set to release May 2008.


Linkler

  • IMDb`de kişi|Elisabeth Shue|0000223






Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar