Etiket: Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Kadro dergisi

Kadro (dergi), 1932 yılı Ocak ayında yayına başlayan aylık, politik dergi. Kadrocular olarak da anılan Kadro dergisinin kurucuları Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Şevket Süreyya Aydemir, Vedat Nedim Tör, Burhan Asaf Belge, İsmail Hüsrev Tökin'dir.

Ankara (roman)

→``Kelimenin diğer anlamları için Ankara (anlam ayrım) sayfasına bakınız.``

Zoraki Diplomat

Zoraki Diplomat, Yakup Kadri Karaosmanoğlu`nun istemeden diplomat yapılmasını ve isteksizce sürdürdüğü diplomatlığı, 1934`de Tiran`da başlayıp 1954`de Bern`de noktalanan elçilik günlerini anlatan eseridir.

Yakup Kadri

Türk Edebiyatı'nda Kurtuluş Savaşı konulu romanlar

* Vurun Kahpeye (Halide Edip Adıvar)

Sodom ve Gomore (roman)

Sodom ve Gomore

Kiralık Konak (roman)

Kiralık Konak, Yakup Kadri Karaosmanoğlu`nun Osmanlı Devleti`nin çöküş döneminde, İstanbul`da batılılaşma ile geleneksel değerlerin, kuşaklar arasında farklılaşan değer yargılarının, yaşam biçimlerinin çatışmasını irdeleyen bir romanıdır.

Yaban (roman)

Yaban, Türk edebiyatında aydın-halk arasındaki uçurumu açık ve kaygıdan uzak şekilde ele alan nadir romanlardan biridir. Yaban, Yakup Kadri’nin zincir romanları içinde bir yerde düşünülebilir ama farklılığı bu zincir içinde ilk defa Anadolu’dan bir bakışı...

Yaban (kitap)

Yaban, Yakup Kadri Karaosmanoğlu`nun Milli Mücadele sırasında Orta Anadolu`da bir köyde geçen romanının adıdır. Yazar, kendini kurtarıcı olarak gören, halkı eğitmeyi görev edinmiş Türk aydını Ahmet Celal`in kafasında yarattığı hayalle, yaşanan gerçeğin ça...

Nur Baba

Nur Baba Yakup Kadri Karaosmanoğlu`nun yazdığı ilk roman olup 1914 -15 senelerinde yazılmış, önce tefrika edilmiş, 1922`de kitap olarak basılmıştır.

Kiralık Konak (kitap)

Kiralık Konak, Yakup Kadri Karaosmanoğlu`nun Osmanlı Devleti`nin çöküş döneminde, İstanbul`da batılılaşma ile geleneksel değerlerin, kuşaklar arasında farklılaşan değer yargılarının, yaşam biçimlerinin çatışmasını irdeleyen bir romanıdır.

Kiralık Konak

Kiralık Konak, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Osmanlı Devleti'nin çöküş döneminde, İstanbul'da batılılaşma ile geleneksel değerlerin, kuşaklar arasında farklılaşan değer yargılarının, yaşam biçimlerinin çatışmasını irdeleyen bir romanıdır.

Kayıp Zamanın İzinde

Kayıp Zamanın İzinde, Marcel Proust`un hayatının son 17 yılında yazdığı yaklaşık Bir milyon ikiyüz elli bin sözcükten oluşan 3000 sayfalık dev romandır. 20 yüzyıl edebiyatının en büyük eserlerinden biri sayılır.

Kadro (dergi)

1932 yılı Ocak ayında yayına başlayan aylık, politik Kadro dergisinin kurucuları Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Şevket Süreyya Aydemir, Mehmet Şevki Yazman, Vedat Nedim Tör, Burhan Asaf Belge, İsmail Hüsrev Tökin`di.