Michael Douglas

Kısaca: Michael Douglas (d. 25 Eylül 1944; New Jersey), ABD'li oyuncu ve yapımcı. ...devamı ☟

Michael Douglas
Michael Douglas

Oyuncu | Ad = Michael Douglas | Resim = Douglas Michael.jpg | Resim eni = | Resim altı = | Doğum adı = Michael Kirk Douglas | Diğer adları = | Doğum tarihi = 25 Eylül 1944 | Doğum yeri = New Brunswick, New Jersey USA | Ölüm tarihi = | Ölüm yeri = | Boyu = 1.78 m | Önemli rolleri = | Akademi Ödülleri = En İyi Aktör 1987 ``Wall Street`` | Resmi sitesi = | allmovie-no = | Beyazperde.com-no = | IMDb-no = 0000140 | Sinema.com-no = | SinemaTürk-no =



Michael Douglas, 25 Eylül 1944 New Jersey doğumlu Amerikalı aktör, yapımcı. Bermudalı aktris Diana Dill ve Amerikalı aktör Kirk Douglas`ın oğludur.

Sinema hayatına 1962 yılında yardımcı yönetmen olarak başlamıştır. 1972 yılında Karl Malden ile başrolü paylaştığı San Fransisko Sokakları dizisiyle aktör olarak ün kazanır.

Catherine Zeta-Jones ile evlidir. İki oğlu vardır.

Filmografi

Yıl !! İsim !! Rol !! Not
1966 || ``Cast a Giant Shadow`` || Jip şoförü || küçük rol
1969 || ``Hail, Hero!`` || Carl Dixon ||
1970 || ``Adam at Six A.M.`` || Adam Gaines ||
1971 || ``Summertree`` || Jerry ||
1972 || ``Napoleon ve Samantha`` || Danny ||
1975 || ``Guguk Kuşu`` || - || yapımcı
1978 || ``Koma`` || Dr. Mark Bellows ||
1979 || ``Running`` || Michael Andropolis ||
|Richard Adams || (yapımcı)
1980 || ``Sıra Bende`` || Ben Lewin ||
1983 || ``Gizli Güç`` || Hakim Steven R. Hardin ||
1984 || ``Romancing the Stone`` || Jack Colton || (yapımcı ve oyuncu)
1985 || ``Dans Aşkı`` || Zach ||
| Jack Colton || (yapımcı ve oyuncu)
1987 || ``Borsa || Gordon Gekko ||
Öldüren Cazibe`` >| Dan Gallagher ||
1989 || ``Güllerin Savaşı`` || Oliver Rose
| Teğmen Nick Conklin ||
1990 || ``Çizgi Ötesi`` || - || (yapımcı)
1992 || ``Temel İçgüdü`` || Nick Curran ||
| Ed Leland ||
| Kendisi || (dokümanter)
1993 || ``Sonun Başlangıcı`` || William "D-Fens" Foster ||
1994 || ``Taciz`` || Tom Sanders ||
1995 || ``Amerikan Başkanı`` || ABD Başkanı Andrew Shepherd ||
1996 || ``Hayaletler ve Karanlık || Charles Remington || (yapımcı)
1997 || ``Oyun`` || Nicholas van Orton ||
1998 || ``Kusursuz Cinayet`` || Steven Taylor ||
1999 || ``One Day in September`` || Seslendiren || (dokümanter)
| Kendisi || (dokümanter)
2000 || ``Trafik`` || Robert Wakefield ||
| Professor Grady Tripp ||
2001 || ``Sakın Konuşma`` || Dr. Nathan R. Conrad ||
| Seslendiren || (dokümanter)
| Mr. Burmeister || (yapımcı)
2003 || ``Çılgın Dünürler`` || Steve Tobias ||
| Alex Gromberg ||
| Seslendiren || (dokümanter)
2004 || ``The Beautiful Country`` || TV`deki adam || Footage from ``Wall Street``.
| Kendisi || (dokümanter)
2006 || ``Racing the Monsoon`` || - || yapımcı olacağı açıklandı
| Mr. Thompson ||
| Pete Garrison || (oyuncu ve yapımcı)
2007 || ``The Mechanic`` || Kevin Bishop || (açıklandı)
| Lyman Felt || (yapımda)
| Jean Robert-Houdin || (açıklandı)
| Charlie || (post-production)


Ödüller

  • 1975 Guguk Kuşu - En İyi Film
  • 1987 Borsa - En İyi Oyuncu


Linkler



DEFAULTSORT: Douglas, Michael

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konular

1944 1962 1966 1969 1970 1971 1972 1975 1978 1979

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Kirk Douglas
3 hafta önce

yapımcısıdır. Douglas, "Spartaküs" gibi 20. yüzyılın en önemli filmlerine imza atmış, önemli bir oyuncudur. oyuncu Michael Douglas'ın babasıdır. Sanatçı...

Kirk Douglas, 1916, 9 Aralık, ABD, Aktris, Aktör, Michael Douglas
Michael Keaton
2 hafta önce

Michael John Douglas (d. 5 Eylül 1951, Coraopolis, Pensilvanya, ABD), Amerikalı oyuncudur. Michael Keaton, oyunculuğa 25 yaşında rol aldığı bir TV dizisi...

Michael Griffin
3 yıl önce

Michael Douglas Griffin (d. 1 Kasım 1949 Aberdeen, Maryland) Amerikalı fizikçi, uzay mühendisi ve 13 Nisan 2005 ile 20 Ocak 2009 tarihleri arasında NASA'nın...

Michael Crichton
3 yıl önce

John Michael Crichton ya da Michael Crichton (23 Ekim 1942 - 4 Kasım 2008) Amerikalı yazar, yapımcı, senarist, yönetmendir. En çok yazdığı bilimkurgu,...

Borsa (film)
2 hafta önce

türlerinin karışık bir halinde çıkmış ABD filmidir. Başrollerinde Michael Douglas ve Charlie Sheen'in oynadığı film, genç bir borsacı olan Bud Fox'un...

Borsa (film), İngilizce language, 11 Aralık, 1987, 20th Century Fox, Akademi í–dülleri, Amerika Birleşik Devletleri, Charlie Sheen, Martin Sheen, Michael Douglas, New York Times
Fedai (film)
3 yıl önce

Pete Garrison (Michael Douglas) ABD başkanını korumakla görevli bir gizli servis ajanıdır. Gizli bir örgüt tarafından Başkan'a suikast planlanmıştır ve...

Alec Douglas-Home
3 yıl önce

Alexander Frederick Douglas-Home (okunuşu: daglıs-hûm) (d. 2 Temmuz 1903, Londra - ö. 9 Ekim 1995, Coldstream, İskoçya) İngiliz siyasetçi, Ekim 1963 -...

Alec Douglas-Home, 1903, 1963, 1965, 1974, 1976, 1995, 2 Temmuz, 9 Ekim, Andrew Bonar Law, Anthony Eden
Michael Caine
3 hafta önce

Micklewhite, Jr. (d. 14 Mart 1933, Londra) daha çok bilindiği adı ile Michael Caine, iki Akademi Ödülü sahibi İngiliz oyuncu. Caine, Londra'nın güneyinde...