Michael Douglas

Michael Douglas (d. 25 Eylül 1944; New Jersey), ABD'li oyuncu ve yapımcı.

Michael Douglas

Oyuncu | Ad = Michael Douglas | Resim = Douglas Michael.jpg | Resim eni = | Resim altı = | Doğum adı = Michael Kirk Douglas | Diğer adları = | Doğum tarihi = 25 Eylül 1944 | Doğum yeri = New Brunswick, New Jersey USA | Ölüm tarihi = | Ölüm yeri = | Boyu = 1.78 m | Önemli rolleri = | Akademi Ödülleri = En İyi Aktör 1987 ``Wall Street`` | Resmi sitesi = | allmovie-no = | Beyazperde.com-no = | IMDb-no = 0000140 | Sinema.com-no = | SinemaTürk-no =







Michael Douglas, 25 Eylül 1944 New Jersey doğumlu Amerikalı aktör, yapımcı. Bermudalı aktris Diana Dill ve Amerikalı aktör Kirk Douglas`ın oğludur.

Sinema hayatına 1962 yılında yardımcı yönetmen olarak başlamıştır. 1972 yılında Karl Malden ile başrolü paylaştığı San Fransisko Sokakları dizisiyle aktör olarak ün kazanır.

Catherine Zeta-Jones ile evlidir. İki oğlu vardır.



Filmografi

Yıl !! İsim !! Rol !! Not
1966 || ``Cast a Giant Shadow`` || Jip şoförü || küçük rol
1969 || ``Hail, Hero!`` || Carl Dixon ||
1970 || ``Adam at Six A.M.`` || Adam Gaines ||
1971 || ``Summertree`` || Jerry ||
1972 || ``Napoleon ve Samantha`` || Danny ||
1975 || ``Guguk Kuşu`` || - || yapımcı
1978 || ``Koma`` || Dr. Mark Bellows ||
1979 || ``Running`` || Michael Andropolis ||
|Richard Adams || (yapımcı)
1980 || ``Sıra Bende`` || Ben Lewin ||
1983 || ``Gizli Güç`` || Hakim Steven R. Hardin ||
1984 || ``Romancing the Stone`` || Jack Colton || (yapımcı ve oyuncu)
1985 || ``Dans Aşkı`` || Zach ||
| Jack Colton || (yapımcı ve oyuncu)
1987 || ``Borsa || Gordon Gekko ||
Öldüren Cazibe`` >| Dan Gallagher ||
1989 || ``Güllerin Savaşı`` || Oliver Rose
| Teğmen Nick Conklin ||
1990 || ``Çizgi Ötesi`` || - || (yapımcı)
1992 || ``Temel İçgüdü`` || Nick Curran ||
| Ed Leland ||
| Kendisi || (dokümanter)
1993 || ``Sonun Başlangıcı`` || William "D-Fens" Foster ||
1994 || ``Taciz`` || Tom Sanders ||
1995 || ``Amerikan Başkanı`` || ABD Başkanı Andrew Shepherd ||
1996 || ``Hayaletler ve Karanlık || Charles Remington || (yapımcı)
1997 || ``Oyun`` || Nicholas van Orton ||
1998 || ``Kusursuz Cinayet`` || Steven Taylor ||
1999 || ``One Day in September`` || Seslendiren || (dokümanter)
| Kendisi || (dokümanter)
2000 || ``Trafik`` || Robert Wakefield ||
| Professor Grady Tripp ||
2001 || ``Sakın Konuşma`` || Dr. Nathan R. Conrad ||
| Seslendiren || (dokümanter)
| Mr. Burmeister || (yapımcı)
2003 || ``Çılgın Dünürler`` || Steve Tobias ||
| Alex Gromberg ||
| Seslendiren || (dokümanter)
2004 || ``The Beautiful Country`` || TV`deki adam || Footage from ``Wall Street``.
| Kendisi || (dokümanter)
2006 || ``Racing the Monsoon`` || - || yapımcı olacağı açıklandı
| Mr. Thompson ||
| Pete Garrison || (oyuncu ve yapımcı)
2007 || ``The Mechanic`` || Kevin Bishop || (açıklandı)
| Lyman Felt || (yapımda)
| Jean Robert-Houdin || (açıklandı)
| Charlie || (post-production)


Ödüller

  • 1975 Guguk Kuşu - En İyi Film
  • 1987 Borsa - En İyi Oyuncu




Linkler









DEFAULTSORT: Douglas, Michael

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar