Millî Güvenlik

Kısaca: Millî Güvenlik devletin anayasal düzeninin, millî varlığının, bütünlüğünün, milletlerarası alanda siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik dahil tüm çıkarlarının ve uluslararası antlaşmalarla belirlenen haklarının her türlü iç ve dış tehditlere karşı korunması ve kollanmasıdır. ...devamı ☟

Milli Güvenlik devletin anayasal düzeninin, milli varlığının, bütünlüğünün, milletlerarası alanda siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik dahil tüm çıkarlarının ve uluslararası antlaşmalarla belirlenen haklarının her türlü iç ve dış tehditlere karşı korunması ve kollanmasıdır.

Milli Güvenlik Siyasetini Saptayan Sorumlu Organlar

  • Bakanlar Kurulu``
Milli güvenliğin sağlanmasından ve silahlı kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından TBMM`ye karşı Bakanlar Kurulu sorumludur.

Devletin milli güvenlik siyasetinin belirlenmesi ve uygulanması ile ilgili kararlar alınması ve gerekli koordinasyonun sağlanması konusunda Bakanlar Kurulu`na görüş bildirmek üzere kurulmuştur. Kurul; Cumhurbaşkanı`nın başkanlığında, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri ve Dışişleri Bakanları, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı`ndan oluşmuştur. Milli Güvenlik Kurulu`nun gündemi Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenir.

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.