The White Stripes

The White Stripes, ABD'li, Detroit'ten gelen, iki kişiden oluşan rock grubudur. Jack White (solist, söz yazarı, gitarist, piyanist) ve Meg White (davul, perküsyon, vokal) grup üyeleridir.

The White Stripes

thumb|right|220 px The White Stripes Amerikalı, Detroit`ten gelen, iki kişiden oluşan rock grubudur. Jack White (solist,söz yazarı,gitarist,piyanist) ve Meg White (davul,perküsyon,vokal) grup üyeleridir. ``Elephant`` albümleri ile büyük çıkış yapmışlardır. Bu albümdeki ``Seven Nation Army`` isimli singleları 2004 yılında En İyi Rock Şarkısı dalında Grammy Ödülü almıştır.



Tarihi





Başlangıç

Jack White ve Meg White`ın kardeş oldukları sanılsa da boşanmış bir çifttirler. Grup 1997 yılında kurulmuştur. Jack ilk albümlerini en kızgın, en güçlü ve Detroit soundlu albüm olarak tanımlamıştır. İkinci albümleri De Stijl Hollanda sanat akımını takip ettiklerine dair albüme verdikleri isimdir. Bu sanat akımı albüm kapaklarında da görülür.



Popülerite

Grup 2001 yılında üçüncü albümleri ``White Blood Cells`` ile ilk büyük başarısını elde etti. Grubun yaptığı garaj rock türü önce İngiltere`de sonra ABD`de büyük ilgi gördü. ``Q Dergisi`` 2002 yılında grubu ölmeden önce görülmesi gereken 50 grup arasında gösterdi.

Ardından, 1 Nisan 2003`te ``Elephant`` albümleri geldi. Bu albüm de çok fazla ilgi gördü. Grup artık tüm dünya tarafından tanınıyordu.

2003 yılında Jack ve Meg ``Coffee and Cigarettes`` adlı filmin "Jack Shows Meg His Tesla Coil" isimli bölümünde oynadılar.



``Get Behind Me Satan`` Albümü ve sonrası

Grubun 5.albümü ``Get Behind Me Satan`` 7 Haziran 2005`te piyasaya sürüldü.

2005 yılında grubun Güney Amerika turnesi sırasında Jack White ve model Karen Elson evlendi. Çiftin 2006`da ilk çocukları dünyaya geldi.

Diskografi

  • The White Stripes (1999)
  • De Stijl (2000)
  • White Blood Cells (2001)
  • Elephant (2003)
  • Get Behind Me Satan (2005)




Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar