yerdomuzu

Yer domuzu (Latince: Orycteropus afer), anavatanı Afrika olan orta büyülükte,omurgalı bir memeli hayvan. İsmi Afrikancada yer domuzu anlamına gelen aardvark kelimesinin İngilizce aracılığıyla Türkçe'ye çevirilmesiyle olusturulmuştur.

Yerdomuzu

Yerdomuzu (Orycteropus afer), anavatanı Afrika olan orta büyülükte,omurgalı bir memeli hayvan. İsmi Afrikancada yer domuzu anlamına gelen aardvark kelimesinin Türkçe'ye çevirilmesiyle olusturulmuştur. Bu isim dilimize de aynen çevirilerek girmiştir . Ancak yerdomuzu biyolojik sınıflandırma olarak domuz ile yakın akraba değildir ve kendine has bir takıma konulmuştur. thumb|left|200px|Aardvark çizimi Bir gece hayvanıdır ve neredeyse yalnızca karınca ve termit yiyerek beslenir. Bu yüzden ülkemizde karıncayiyen adı ile de anılır. Yerdomuzu tarafından yenilen tek meyve ise Yerdomuzu hıyarı olarak bilinen meyvedir. == Yaşam alanları == Sahra Çölü'nün güneyinde yaşarlar. Yani Afrika kökenli bir hayvandır. Çölde yaşamazlar. Çalılıklar ve savanaların besin bulunabilen bulunurlar. Aynı zamanda ormanda da yaşarlar. == Özellikleri == Karınca çekmeye yarayan uzun bir ağzı vardır. Dinozorlara benzeyen bir kuyruğa ve tüylü bir vücuda sahiptir. Genellikle ağırlıkları 40 ila 65 kilogram ve boyları da 1 ila 1.3 metre arasındadır ancak oldukça ağır ve uzun olan kuyruğu ile beraber 2.2 metreyi bulur. } }

Kaynaklar

Vikipedi

Yanıtlar