Christopher Walken

Christopher Walken Akademi ödülü, SAG, ve BAFTA Ödülü sahibi, Altın Küre, Tony ve Emmy ödülü adayı Amerikalı sinema ve tiyatro oyuncusu. Akademi Ödülünü 1979 yılında en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında The Deer Hunter filmi ile ulaşmıştır.

Christopher Walken

Oyuncu | Ad = Christopher Walken | Resim = Christopher Walken by David Shankbone.jpg | Resim eni = | Resim altı = | Doğum adı = Ronald Walken | Diğer adları = | Doğum tarihi = 31 Mart 1943 | Doğum yeri = QuennsNew York <br />USA | Ölüm tarihi = | Ölüm yeri = | Boyu = 1.91 cm | Önemli rolleri = | Akademi Ödülleri = En iyi yardımcı erkek oyuncu <br /> Kazandı: <br /> 1979 ``The Deer Hunter`` <br /> Aday: <br /> 2003 ``Catch Me If You Can``| Resmi sitesi = | allmovie-no = | Beyazperde.com-no = | IMDb-no = 0000602 | Sinema.com-no = | SinemaTürk-no =

Christopher Walken Akademi ödülü sahibi Amerikalı sinema ve tiyatro oyuncusu. Ödülü 1979 yılında en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında The Deer Hunter filmi ile ulaşmıştır. 2002 yılında Catch me If You Can filmi ile bir kez daha ödüle aday gösterilmiştir. Walken 1953 yılından itibaren 1002ü aşkın yapımda görev almış ve çeşitli ödüllere uzanmıştır.

Walken, Queens New York`da doğmuştur. Babaı Alman, annesi ise İskoçya göçmenidir. Methodist kilisesi geleneklerine göre büyümüştür. Üniversite eğitimine başlamış ancak mezun olamamıştır.

İlk olarak televizyonda çocuk oyuncu olarak görv almıştır. İlk çıkış filmi 1971 yılında Sean Connery ile oynadığı The Anderson Tapes olmuştur. İlk başrol oyununu ise The Mind Snatchers filmi ile yapmıştır. 1977 yılında Akademi ödülü sahibi Annie Hall isimli filmde rol almıştır.

1969 yılından beri Georgianne Walken ile evli olan sanatçının çocuğu yoktur.

Filmografi

Yıl !! İsim !! Rol !! Notlar!! Yönetmen
1969 >| ``Me and My Brother `` || || ||
1971 >| ``The Anderson Tapes`` ||Çocuk|| ||
1972 >| ``The Happiness Cage`` ||Çavuş James H. Reese || ||
1975 >| ``Valley Forge`` || Hessian || ||
1976 >| ``Next Stop, Greenwich Village`` ||Robert || ||
1977 || ``The Sentinel`` ||Ded. Rizzo || ||
Annie Hall`` >| Duane Hall || || Woody Allen
1978 || ``Shoot the Sun Down`` ||Bay Rainbow || ||
The Deer Hunter`` >|Nikonar `Nick` Chevotarevich || ||
1979 >| ``Last Embrace`` ||Eckart || ||
1980 >| ``Heaven`s Gate `` ||Nathan D. Champion || ||
1981 || ``The Dogs of War `` ||Jamie Shannon || ||
Pennies from Heaven (`` >|Tom || ||
1983 || ``Who Am I This Time?`` ||Harry Nash || ||
Brainstorm`` >|Dr. Michael Anthony Brace || ||
The Dead Zone `` >|Johnny Smith || || David Cronenberg
1985 >| ``A View to a Kill`` || Max Zorin || ||
1986 >| ``At Close Range`` ||Brad Whitewood Sr. || ||
1987 >| ``Deadline`` ||Don Stevens || || Nathaniel Gutman
1988 || ``The Milagro Beanfield War`` ||Kyril Montana || ||
Biloxi Blues`` >|Çvş. Toomey || ||
Puss in Boots`` >|Puss || ||
Homeboy`` >|Wesley Pendergass || ||
1989 >| ``Communion`` ||Whitley Strieber || ||
1990 || ``The Comfort of Strangers `` ||Robert || ||
King of New York`` >|Frank White || ||
1991 >| ``McBain`` ||McBain || ||
1992 || ``Mistress`` ||Warren Zell || ||
Batman Returns`` >| Max Shreck || || Tim Burton
Day of Atonement`` >|Pasco Meisner || ||
All-American Murder`` >|P.J. Decker || ||
1993 || ``Scam`` ||Jack Shanks || ||
True Romance`` >|Vincenzo Coccotti || ||
Wayne`s World 2`` >|Bobby Cahn || ||
1994 || ``A Business Affair`` ||Vanni Corso || ||
Pulp Fiction`` >|Captain Koons || ||
1995 || ``The Funeral`` ||Ray Tempio || ||
Nick of Time`` >|Bay Smith || ||
The Prophecy`` >|Gabriel || ||
The Addiction`` >|Peina || ||
Things to Do in Denver When You`re Dead`` >|The Man with the Plan || ||
Search and Destroy`` >|Kim Ulander || ||
Wild Side`` >|Bruno Buckingham || ||
1996 >| ``Last Man Standing`` ||Hickey || ||
1997 || ``Excess Baggage`` ||Raymond `Ray` Perkins || ||
Suicide Kings`` >|Carlo Bartolucci/Charlie Barret || ||
Mousehunt`` >|Caeser, the Exterminator || ||
1998 || ``The Prophecy II`` ||Gabriel|| ||
Illuminata`` >|Bevalaqua || ||
New Rose Hotel`` >|Fox || ||
Trance`` >|Uncle Bill Ferriter || ||
Antz`` >| Cutter || ||
1999 || ``Sleepy Hollow `` ||Headless Horseman || ||
Kiss Toledo Goodbye`` >|Max || ||
Winter`s End`` >|Jacob Witting || ||
Vendetta`` >|James Houston || ||
Blast from the Past`` >| Calvin Webber || ||
2000 || `` The Ascent`` ||Gabriel || ||
The Opportunists`` >|Victor `Vic` Kelly || ||
2001 || ``Joe Dirt`` || Clem || ||
The Affair of the Necklace`` >|Count Cagliostro || ||
America`s Sweethearts`` >| Hal Weidmann || ||
Scotland, Pa.``>|Lieutenant McDuff || ||
2002 || ``Catch Me If You Can`` || Frank Abagnale Sr. || ||
Plots with a View`` >|Frank Featherbed || ||
Poolhall Junkies`` >|Mike || ||
Julius Caesar`` >|Marcus Portius Cato || ||
The Country Bears`` >|Reed Thimple || ||
2003 || ``Kangaroo Jack`` ||Salvatore `Sal` Maggio || ||
The Rundown`` >| Hatcher || || Peter Berg
Gigli`` >|Det. Stanley Jacobellis || ||
2004 || ``Envy`` ||J-Man || ||
The Stepford Wives `` >|Mike Wellington || ||
Around the Bend`` >|Turner Lair || ||
Man on Fire `` >|Rayburn || ||
2005 || ``Wedding Crashers`` || Bay Cleary || ||
Domino`` >|Mark Heiss || ||
Romance and Cigarettes`` >|Cousin Bo || ||
2006 || ``Click`` || Morty || Adam Sandlerile || Frank Coraci
Man of the Year `` >| Jack Menkan || || Barry Levinson
2007 || ``Balls of Fury`` ||Feng || ||
Hairspray`` >|Wilbur Turnblad || ||


oyuncu-taslak

DEFAULTSORT:Walken, Christopher

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar