Oyuncu2

Philip Seymour Hoffman

Oyuncu2 | bgcolour = | name = Philip Seymour Hoffman | image = Philip-Seymour-Hoffman.jpg | imagesize = 125px | caption = Philip Seymour Hoffman, 2002 | birthname = | birthdate = 23 Temmuz 1967 | location = Fairport, New York | deathdate = | deathplace = | othername = | yearsactive = 1991 - günümüz | spouse = | homepage = | notable role = | academyawards = En İyi Erkek Oyuncu2005 ``Capote`` | baftaawards = En İyi Erkek Oyuncu2005 ``Capote`` | emmyawards = | goldenglobeawards = En İyi Erkek Oyuncu - Drama2005 ``Capote`` | sagawards = En İyi Erkek Oyuncu - Sinema2005 ``Capote`` | awards =





Philip Seymour Hoffman (d. 23 Temmuz 1967) Oscar sahibi Amerikalı oyuncu. 2005 yılında Capote filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Oscarı`nı kazamıştır. 2007 yılında, 65. Altın Küre Ödülleri`nde ise En İyi Aktör-Müzikal/Komedi ve En İyi Yardımcı Aktör olmak üzere iki dalda ödüle aday olmayı başarmıştır.Charlie Wilson`s War ile buz kez yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar`a aday gösterilmiştir.

2008 yılında Charlie Kaufman`ın yazıp yöneteceği Synecdoche, New York filminde ve Meryl Streep,Amy Adams ile birlikte Doubt filminde rol alacaktır.

Filmografi

Yıl !! Yapım !! Rol !! Not
1991 >| ``Triple Bogey on a Par Five Hole`` || Klutch ||
1992 || ``Szuler`` || ||
| Chris ||
Leap of Faith`` >| Matt ||
Scent of a Woman`` >| George Willis, Jr. ||
1993 || ``Joey Breaker`` || Wiley McCall ||
My Boyfriend`s Back`` >| Chuck Bronski ||
Money for Nothing`` >| Cochran ||
1994 || ``The Getaway`` || Frank Hansen ||
The Yearling`` >| Buck || (TV)
When a Man Loves a Woman`` >| Gary ||
Nobody`s Fool`` >| Officer Raymer ||
1995 >| ``The Fifteen Minute Hamlet`` || Bernardo, Horatio & Laertes ||
1996 || ``Hard Eight`` || young craps player ||
Twister`` >| Dustin Davis ||
1997 >| ``Boogie Nights`` || Scotty J. ||
1998 || ``Culture`` || Bill ||
Montana`` >| Duncan ||
Next Stop Wonderland`` >| Sean ||
The Big Lebowski`` >| Brandt ||
Happiness`` >| Allen ||
Patch Adams`` >| Mitch Roman ||
1999 || ``Flawless`` || Rusty Zimmerman ||
Magnolia`` >| Phil Parma ||
The Talented Mr. Ripley`` >| Freddie Miles ||
2000 || ``Last Party 2000`` || ||
State and Main`` >| Joseph Turner White ||
Almost Famous`` >| Lester Bangs ||
2002 || ``Love Liza`` || Wilson Joel ||
Punch-Drunk Love`` >| Dean Trumbell ||
Red Dragon`` >| Freddy Lounds ||
25th Hour`` >| Jacob Elinsky ||
2003 || ``Owning Mahowny`` || Dan Mahowny ||
Cold Mountain`` >| Reverend Veasey ||
2004 >| ``Along Came Polly`` || Sandy Lyle ||
2005 || ``Strangers with Candy`` || Henry ||
Empire Falls`` >| Charlie Mayne || minidizi
Capote`` >| Truman Capote ||
2006 >| `` Impossible III`` || Owen Davian ||
2007 || ``Before the Devil Knows You`re Dead || Andy ||
The Savages`` >| Jon Savage ||
Charlie Wilson`s War >| Gust Avrakotos ||
2008 || ``Synecdoche, New York`` || Caden ||
Doubt`` >|Father Flynn||


Dış bağlantılar

  • IMDb`de kişi|Philip Seymour Hoffman|0000450


oyuncu-taslak

DEFAULTSORT:Hoffman, Philip Seymour

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar